Мигове съвършенство: Даниел Поутър в София


Мигове съвършенство: Даниел Поутър в София

4183

Sofia Live Club вече е доста пълен, хората си говорят на групички около 22 часа снощи.

Ледът прозвънва в чашите. Малкото останали места са такива, от които няма поглед към сцената, а тази вечер взорът към нея си заслужава.

Даниел Поутър (Daniel Powter) пее пред българска публика за втора поредна вечер и изглежда точно толкова очарован, колкото и тя.

Концертът започва минути преди 23 ч. с парчето „Whole World Around”. Чудесен звук за чудесния глас на канадеца, покорил сърцата на фенове и фенки, както и върхове в класациите. Засега най-успешният му хит е „Bad Day”, но потенциалът му несъмнено ще доведе и до нови попадения.

С неизменната си шапка – този път тип „идиотка” - и лежерно шалче, с показващата се изпод запретнатия ръкав на ризата татуировка, музикантът се разхожда по сцената, говори си с публиката и много естествено налага своя собствен – почти небрежен – стил върху мястото и хората. Въпреки че затвориш ли очи, може спокойно да си го представиш и в стилен костюм, седнал зад рояла, пак в подобен тип място – безспорно "Sofia Live Club" се очертава като по-доброто място за концерти.

„Човек трябва да е сигурен, че музикантите, с които работи, са по-добри от него, за да не се изложи – аз имам късмета да работя със страхотни музиканти” – представя Даниел бенда си.

Сипе комплименти към хората в залата: „Благодаря ви, че ме поканихте тук. Нямате представа колко са прекрасни хората – всъщност имате, вие знаете колко сте страхотни, но аз нямах идея какво ме очаква. Срещнах се с хора, които ми задават въпроси за книги, за албуми, докато у дома обикновено се говори за последното риалити шоу.”

Опитът да накара публиката да запее с него в „Jimmy Gets Hight” не се получи по най-добрия начин, но това не помрачи прекрасното настроение в клуба.

Чухме парчета от новия му албум „Under Тhe Radar” и от предишния - „Daniel Powter” (2005). Разбира се – „Love You Lately”, “Lie Тo Me”, “Bad Day”…

Вечерта се превърна в опияняващ коктейл от добре организирано шоу, страхотно настроение, великолепна музика, а капката естественост и искреност, които добави гостът, бяха това, което завърши магията, запали блясъка в очите и създаде за близо два часа уютно местенце в пространството и времето.

Местенце, където като по учебник се създаваше перфектната атмосфера за клубен концерт.

Остава да се надяваме, че все повече хора ще вземат да го прочетат този учебник и ще имаме удоволствието от все повече подобни мигове съвършенство.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички