Кой накисна заека Роджър (Санчез)?


Кой накисна заека Роджър (Санчез)?

6061

Тъкмо когато Роджър Санчез (Roger Sanchez) беше започнал да ми липсва на българска сцена, той се появи с парти в столичния клуб "Ялта" миналата вечер, 13 срещу 14 ноември.

Веднага трябва да се спомене това, че нашата публика го познава доста добре, той е неин голям любимец. Дали заради това, че феновете слушат всеки петък радиошоуто му “Release Yourself”, започващо винаги с позитивното обръщение "Hello, Bulgaria, I'm Roger Sanchez!”, или просто американецът си е заслужил тези топли чувства с дългогодишно неотменно присъствие на хаус сцената, май е все едно.

Атмосферата на партито беше невероятна... Всички се бяха взрели в човека зад пулта и реагираха спонтанно на която и да е смяна на парче, извършена от госта, припяваха и викаха в екстаз.

А Роджър не изневери на своя стил ала “Release Yourself”. Пускаше както ремикси на по-стари парчета като “Dirty Cash”, хитове на Си + Cи Мюзик Фекчъри и Мастърс Ет Уърк или други класически американски фънк и соул групи, така и по- нови тупалки, като Chocolate Puma Аnd Bingo Рlayers – “Disco Electrique” и моето парче фаворит на вечерта – Sidney Samson – “Riverside”.

И въпреки че клубът посрещна и изпрати един от световните топ диджеи с особено внимание както подобава, трябва да се отбележи, че той не беше в най–добрата си форма. Което, разбира се, може да го каже единствено някой, който е бил на парти на Роджър преди 5 години например, като го сравни с вчерашното в "Ялта".

През последните години хаус музиката претърпя огромно развитие, а американецът сякаш нарочно отказва да се съобрази с това. Откровеното пренебрежение към някои модерни тенденции, звуци и имена и в същото време силна подкрепа към латино артистите и по –олдскуул звученето, го открояват безспорно, но и го отдалечават от актуалната сцена.

Парчетата, което напуска едно след друго, бяха някакси еднакви, със сходен бийт, с типично американска липса на еуфоричност и остроумие.

Но-о-о... Заекът Роджър (Санчез) все още бяга бързо по трасето на електронния саунд, колкото и някой да пъне да го накисне за ниска скорост.

Затова и не можем да го обвиним, че не се съобразява с европейския ултрамодерен саунд. Пък и на публиката не й пукаше. Тя беше дошла да го види и чуе и той се постара да й помогне да усети, припомняйки, че петък вечер е време за парти.

Пък и както казах в началото, Роджър беше започнал да ми липсва и на мен... Хубаво е, че в листата на световните диджеи почти непрекъснато присъства клуб "Ялта".

И въпреки че вчера бе петък, 13, поне откъм парти не беше фатален.

А напротив - бе фънк, соул и хаус...

Още от Денс/Електроника


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички