Музикална анархия на Аларма Пънк Джаз Фест 2 в БНР!


Музикална анархия на Аларма Пънк Джаз Фест 2 в БНР!

4696

Магьосниците на музикалния експеримент - нашите Ембиънт Анархист, и гръцките им колеги анархисти Ноу Син свириха в станалото легендарно покрай фестивала "Аларма Пънк Джаз" Първо студио на БНР в понеделник и вторник.

В съзвучие със заглавието на фестивала, откриващата вечер беше дадена на тримата пънкари по душа, които ни поднесоха истинска анархия от пъклени електроники, пънк забежки, въздушни тромпети и дори един кавър на Кюър.

След цяла серия парчета на границите на стиловете, които еднакво се харесаха на старите фенове на групата, новопоявилият се контингент на "Аларма" и служителите на Националното радио, Ембиънт Анархист завършиха гига си с поредната изненада - Тошо, Стефан и Санди налазиха роялите в студионо и по-скоро изиграха отколкото изсвириха една последна импровизация.

Ноу Син от Солун се представиха във втората вечер на фестивала.

Гръцките пънкари зарадваха с интелигентен пънк, лъхащ по свой собствен начин на Пати Смит и Пиксис. Фронтдамата Лия (чиято снимка няма да видите тук или в друга медия, тъй като групата често има неприятни приключения с нео-нацисти) хипнотизираше публиката, докато крещеше и вилнееше по сцената, а на посланията й от дъното на залата отговаряха група надъхани български анархисти.

Лека тревога предизвика фактът, че парчетата на Ноу Син се оказаха недостатъчно дълги да запълнят час и половина, който ибе даден на гостите.

Но това пък създаде условя за истински бис - с викове „още” и кавъри на любими групи.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички