НАП погна естрадни и поп-фолк звезди


НАП погна естрадни и поп-фолк звезди

5919


Масови проверки на естрадни, поп, рок и поп-фолк изпълнители започва Националната агенция по приходите (НАП) заради десетки сигнали, че артистите укриват голяма част от хонорарите си.

Вече се проверяват 16 от най-популярните имена в естрадната и поп-фолк музика, предстои да бъдат инспектирани и други в бранша.

Хората на НАП вече са взели информация за доходите, обявени пред агенцията в последните пет години.

Установено било, че едно от най-популярните имена в българската естрада изобщо не е подавало данъчна декларация в последните пет години и това е оставало "незабелязяно".

Поп-фолк певица пък декларирала доход от 86 хил. лв. за 2008 при положение, че хонорарът й за едно участие е минимум 6 500 лв. 

Според информация на БГНЕС поп-фолк звездите Азис, Анелия и Глория са сред проверяваните изпълнители, а по програма "Хоризонт" на БНР бе обявено още и името на Васил Найденов.

В момента тече проверка за броя и стойността на недвижимите имоти, собственост на певците и техните семейства.

НАП е получила и информация за превозните средства, които изпълнителите притежават или ползват, посочват от агенцията.

Следващата стъпка, която ще направят проверяващите в НАП, е да сравнят официално декларираните от звездите доходи със стойността на имуществото, което притежават.

Ако на този етап бъде открито разминаване, от НАП ще възложат проверка.

При нейното извършване се събира официална информация за всички доходи и имущества, включително банкови авоари и луксозни вещи.

При невъзможност певецът да докаже скъпите си покупки с официално декларираните доходи, се възлага ревизия, която приключва с ревизионен акт, а укритите доходи се облагат с данъци, съобщават от НАП.

Очаква се проверките на естрадните и поп-фолк изпълнителите да приключат до месец.

Ако в хода на ревизиите се съберат достатъчно доказателства за извършени данъчни престъпления, материалите ще бъдат предадени на прокуратурата.

Наказанието за укриване на данъци в особено големи размери може да стигне до 8 години лишаване от свобода, припомнят от НАП.

Според неофициални източници тарифите на звезди на чалгата като Ивана, Глория, ДесиСлава, Преслава и др. са между 6 и 8 хил. лв. на участие. Толкова вземат и Софи Маринова и Азис, твърдят някои скандални "жълти" издания.

Тези изпълнители са желани гости за рождени дни, други частни празници или корпоративни тържества на българските богаташи.

Те редовно участват и в предизборни митинги на политически партии.

Информацията е на Vesti.bg.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички