Аларма Пънк Джаз - телеграфна равносметка на последните три дни


Аларма Пънк Джаз - телеграфна равносметка на последните три дни

4358

След кратката акустична програма в сряда, когато дуетът 6a-6a (Ша-ша) ни забавлява с около час и половина акустични китари и и истерични текстове, настъпиха и двете големи нощи на "Аларма Пънк Джаз".

В четвъртък фестът започна още в 19.00, излъчван в първите два часа в предаването "Фалшименто" по Радио "София". Две алтернатив рок банди отвяха главите ни в ранната вечер. Първо на сцената се качиха Град, чиито вокалист Максим успя да нанесе немалко травми както на психиката ни, така и на една от редакторките на предаването, която още на първото парче беше обърната със стола си. Лудницата продължи с гневни крясъци, скачане по сцената и горчиви градски текстове.

Втори на сцената в Първо студио на БНР се появиха асеновградчаните Майндаун, които и друг път са свирили заедно с Град. Скоро разбрахме защо - след като Град се бяха погрижили за шоуто, Майндаун се заеха старателно и методично да ни режат главите с вълни от мъчително красив пост рок. Не след дълго публиката в студиото не се различаваше от телевизионните жертви на Кашпировски, а когато момчетата ни изненадаха и с клавирен кавър на Найн Инч Нейлс, някои бяха на косъм да се разреват от кеф.

След грубо опомняне под формата на светващи лампи, саундчеци и антракт на сцената се строиха скопските Кулутурно-уметнички работници, чието име със сигурност не биваше да се съкращава в ефир. Кабаретният им пАнк и серията от идиотщини, които вършеха докато свиреха помпащите си мелодии имаха ефект - скоро около двеста души в Първо студио се хилеха блажено. Вечерта завърши с поредната експериментална серия на Наркооп, плаваща формация с неясен брой участници и силен уклон към инструменталния ембиънт, която изненада слушателите и с няколко пънк парчета.

След най-пънкарската нощ на "Аларма", дойде ред и за най-джазовата. Първи бяха старозагорската инди-рок банда Литъл Бич Къмпани и 4Х4 с трибют на родения на тази дата Джими Хендрикс, а около полунощ на сцената наредиха безбройните си инструменти Роко (Росен Захариев), Арабел (фон Караян), Шаманчето (Александър Евтимов) и Георги Дончев. Инструментите се задържаха в ръцете за не повече от минута преди да поемат към следващия изобретателен музикант.

Скоро след началото от публиката изскочи Антони Дончев и седна на рояла, за да се включи в импровизацията. По-късно към тях се присъедини и Скилър.
Голямата изненада на вечерта бяха Орангутаните бият лошо, група, която почти никой не беше чувал преди това.

Четиримата се впуснаха в неописуем китарен джаз, раздиран от електронни клавири, достойни за вампирясали детски играчки, и подплатен с мелодични баси, върху които групата сякаш се носеше над земята.

Към два сънят свърши, но първият концерт на съвсем новата група със сигурно ще се помни публиката на "Аларма Пънк Джаз".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички