Ръководителят на Глен Милър Оркестра свири на специален роял


Ръководителят на Глен Милър Оркестра свири на специален роял

4905

На специален роял ще свири ръководителят на Глен Милър Оркестра - Уил Салден, на празничния концерт на суинг кралете в зала 1 на НДК на 22 декември.

Негово изрично изискване към организаторите по цял свят е да му бъде предоставен ювелирния инструмент марка "Bösendorfer" - символ на класиката, лукса и аристократизма. Благодарение на "Kirov-High-End" след големи перипетии роялът ще очаква в целия си блясък мистър Салден в деня на изявата.

На такъв роял са творили и продължават да творят редица известни композитори и музиканти като Франц Лист, Феручо Бусони, Антон Рубинщайн, Дебюси, Равел, Барток, Оскар Питерсън, Фреди Мъркюри, Питър Габриел, Майкъл Джексън, Лайнъл Ричи, Тори Еймъс и др.

Както "MySound.bg" вече съобщи, музикантите от Глен Милър Оркестра идват за първи път у нас благодарение на съвместните усилия на Националния дворец на културата и Продуцентска компания "АРТ БГ".

Събитието е част от програмата на традиционния Новогодишен музикален фестивал в НДК и ще ознаменува 65 години от изчезването на великия джазмен Глен Милър.

Датата на празничното събитие съвпада с рождения ден на атрактивната вокалистка от Глен Милър Оркестра - Ане Йонкер. По този повод организаторите са подготвили специален подарък, който ще й поднесат тържествено на гала вечерята след концерта.

22-а музиканти и солисти от Глен Милър Оркестра начело с бенд лидера Уил Салден пристигат в София по обяд в самия ден на концерта с полет от Дюселдорф и ще бъдат настанени в парк хотел "Витоша". По време на престоя им у нас те ще бъдат превозвани с луксозни автомобили "Mercedes Sprinter", любезно предоставени от "Деметра Транспорт".

Билети за концерта могат да бъдат намерени в мрежата на "Eventim" и на касата на НДК на цени между 30 и 60 лв, както и ВИП места между 80 и 100 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички