Ерик Сардинас пали китарата на Sofia Blues Meeting! ГолЕм купон


Ерик Сардинас пали китарата на Sofia Blues Meeting! ГолЕм купон

6242

Поредното издание на фестивала "Sofia Blues Meeting" ще се състои в "Sofia Live Club" от 20.30 ч. на 1 март.

Специален гост на традиционното събитие е именитият блусмен Ерик Сардинас (Eric Sardinas). Партито интригува с още един факт - на него Васко Кръпката и неговият Кръпка блус бенд ще представят чисто нов материал.

"Той е част от следващия ни албум", съобщи Кръпката, като довери, че в него ще участва и професор Владко Радулов, освен колоритния вокалист Камен Кацата. Зрителите ще имат удоволствето да чуят и Vadviragok Blues Band -  новото явление на блус и роксцената в Унгария! Младите и нахъсани момчета от Будапеща успешно продължават традициите на унгарските групи в това направление и освен собствени композиции, ще представят в характерен свой стил кавъри на най-добрите образци от електрик и Чикаго-блуса. "Въобще, ще бъде голЕм купон, стягайте се", прикани Васко с част от текста на своята знакова песен.

"Ерик Сардинас е музикант, който винаги пали китарата със солата си", твърди блус и рок критиката за тазгодишния хедлайнър на "Sofia Blues Meeting". Почитателите на Ерик отлично знаят за какво иде дума - Сардинас и неговото силово трио се изявиха великолепно като съпорт на концертите на Стив Вай (Steve Vai) в България. Последният път те демонстрираха що е то електро блус в зала 1 на НДК през 2005.

В началото на 1999 след години, прекарани в безкрайни турове, триото Ерик Сардинас Бенд издава дебютния си албум "Treat Me Right", който получава доста ласкави отзиви в специализираните музикални издания заради умелото съчетаване на делта-блус елементи с мощен заряд рокендрол. Заедно с басиста Пол Лоринджър и барабаниста Скот Палейшъс Сардинас успява да привлече вниманието на Хюбърт Съмлин, с когото записват кавър на “Down In The Bottom”, и на Джони Уинтър, на когото триото беше съпорт в началото на новия век. Стив Вай също е очарован от музиката, стила, боравенето с китарата и, не на последно място, от сценичното присъствие на Сардинас.

Неговият последен албум е силно акламираният "Eric Sardinas & Big Motor" (2008).  

"Sofia Blues Meeting" е с медийната подкрепа на радио "Star FM".

Билети вече се продават чрез www.eventim и www.ticketplus

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички