Бионсе и Тейлър Суифт с най-много трофеи от наградите Грами


Бионсе и Тейлър Суифт с най-много трофеи от наградите Грами

6751

Бионсе (Beyonce) и Тейлър Суифт (Taylor Swift) са големите фаворити на тазгодишните награди "Грами" (Grammy).

Сочените за най-престижни музикални отличия бяха раздадени в "Стейпълс сентър", Ел Ей, за 52-и път снощи.

Бионсе, която беше номинирана общо в десет категории, отнесе шест, включително за песен на годината - "Single Ladies". Половинката на Джей-Зи надви още в категориите за най-добро женско изпълнение, за ар-ен-би ("At Last", което парче бе представено от нея на встъпването в длъжност на Барак Обама) и поп, и за най-добър ар-ен-би албум - "I Am ...Sasha Fierce".

Тейлър Суифт - 20-годишната звезда на кънтри хоризонта, отвя конкуренцията в лицето на артистите от собствения си стил, намазвайки статуетки за изпълнение, песен и проект на 2009 ("Fearless"(2008). 4 от общо 8 номинации.

Очакванията Лейди Гага (Lady Gaga) да триумфира сред големите победители обаче не се оправдаха. Шеметната изпълнителка все пак бе поощрена за най-добър запис и най-добър албум в категорията "денс".

За запис на годината бе определен "Use Somebody" на Кингс Ъф Лион, статуетки за най-добро изпълнение на група и най-добър поп албум ("The E.N.D.") заминаха в лагера на Блек Айд Пийс. "Relapse" на Еминем (Eminem) надви в категорията за рап албум.

Най-после и AC/DC дочакаха звездния си час. Митичните рокаджии бяха удостоени с първата си такава награда - за най-добро хард рок парче ("War Machine"). Брайън Джонсън и Ко., които предстои да видим и в България тази година, не присъстваха на галата, тъй като са на турне в Нова Зеландия, където презентиран последния си проект "Black Ice". Рок албум на 2009 стана "21st Century Breakdown" на Грийн Дей (Green Day).

Вярна на досегашната си традиция да поощрява "националната музика", Академията за изкуство и звукозапис на САЩ посочи като най-важна нова формация тази на китариста, композитор и изпълнител Зак Браун.

На сцената в "Стейпълс сентър" се изявиха Лейди Гага (сама и в компанията на сър Елтън Джон), Блек Айд Пийс, Пинк, а сборна формация, сред която Кери Ъндърууд, Селин Дион и Ъшър, представи "Earth Song" в памет на Майкъл Джекcън (Michael Jackson). Кралят на попа бе удостоен с "Грами" посмъртно. Призът за цялостно творчество бе получен от неговите деца.

Подобни отличия бяха раздадени на Ленърд Коен, Андре Превин, Боби Дарин, Дейв Едуардс, Кларк Тери и Лорета Лин.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички