Balkan Scientist! Да разцепим мрака за шести път


Balkan Scientist! Да разцепим мрака за шести път

3525

След епичната "Balkan Scientist Reunion Night" експериментаторите от "Глобал Вижън Съркъл" с основание могат да се чувстват доволни и заредени с ентусиазъм за нови изследвания.

Използвайки заряда от предишните издания на проекта и мотивирани от най-често задавания след последното събитие въпрос: “Кога ще бъде следващото такова парти?”, “учените” от "Глобал Вижън Съркъл" влизат в ново звуково приключение.

"Balkan Scientist (vol. 6) In Dub" ще се състои в столичния парти център "4км" на 26 февруари. Началото е от 21.30. Цени на билетите - 10/12 лв.

Събитието има за цел да провери как балканският ритъм може да се смеси с дълбоката и плътна вибрация на дъб музиката.

На експерименталната площадка ще застанат заедно българската фурия ЕлицаТодорова (глас, перкусии и бръмбазък), фънки кавалът на Костадин Генчев от група Булгара, тамбурата и китарата на Атешхан Юсеинов, диджеридуто на Хорхе и всичко това - върху дъб основа с много бас, ехо, дилей и всякакви други ефекти от пулта на диджеите. Сред тях се откроява името на Exo от H.M.S.U

Залите в центъра ще се превърнат в арена и на други музикални експерименти, миксиращи дъб, джаз и балканска музика, както и вече традиционните за "Balkan Scientist" творчески оазиси, където всеки може да даде изява на креативността и фантазията си.

"Balkan Scientist" набра скорост и е напът да се превърне в явление както в артистичен, така и в социо-културен план.

В серията досега станахме свидетели на 5 иновативни фюжън проекта, които само след две репетиции смесваха по необичаен и доста танцувален начин звуците на инструменти като българска гайда, австралийско диджериду, бразилско беримбао, ориенталска зурна, кларинет, бас китара, тромпет и тъпан.

В някои от експериментите виртуозните изпълнения на ромския цигулар Венци Такев, мощният глас на Янка Рупкина и бийтбоксът на Скилър (Skiller) буквално взривиха нагорещената публика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички