L.A. Guns гърмят в Каварна на 6 май


L.A. Guns гърмят в Каварна на 6 май

2675

Легендарните американци L.A. Guns ще изнесат първия си концерт в България.

Шоуто им е безплатно - в Каварна на 6 май.

Рокаджиите, в които самият Аксел Роуз (Аxl Rose) (Гънс 'Eн Роузис) (Guns N’Roses ) пя навремето, пристигат у нас по покана на Община Каварна и кмета Цонко Цонев, съобщават организаторите от "Loud Concerts". За пореден път градът ще затвърди статута си на рок столица на България, а гостите ще заемат своето специално място в нарастващия списък от рок звезди, стъпили вече в Каварна.

L.A. Guns са основани в Лос Анжелис, Калифорния, през 1983 от китариста Трейси Гънс (Tracii Guns). Той дава името на бандата и е неин лидер до 2002. Характерно за групата е, че много често сменя състава си, като в самото начало за около година неин вокалист е и самият Аксел.

През 1985 той и Трейси основават Гънс, но много скоро Трейси се оттегля и се заема сериозно с L.A. Guns. От 1987 бандата е под шапката на "Polygram Records". Още през следваща година издава дебютния си едноименен албум, приет изключително добре от феновете и донесъл на групата първото златно отличие. Следва суперуспешно турне в САЩ заедно с Айрън Мейдън (Iron Maiden), Деф Лепърд (Def Leppard) и AC/DC, непосредствено преди което в L.A. Guns идва Стив Райли (Steve Riley) - бивш барабанист на У.А.С.П.(W.A.S.P.).
 
Вторият проект - "Cocked & Loaded" (1989) изстрелва хитовете "Rip Аnd Tear", "Never Enough" и "The Ballad Оf Jayne". Той се продава в над 1 000 000 копия. Следват още успешни албуми и турнета и множество рокади в състава. През годините музикантите се сменят многократно, но бандата не спира да съществува.

Сегашният състав на гънърите е: Phil Lewis - вокали, Stacey Blades - китара, Kenny Kweens – бас и Steve Riley – ударни.

Те ще забият на градския площад в Каварна абсолютно безплатно за феновете.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички