Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Милена Славова на фронта на Ревю за концерт в Строежа

15.03.2010   MySound.bg
Милена
Ревю - с неизменното участие на Милена Славова, ще направят концерт в столичния клуб "Строежа" на 16 март, вторник.

Това е първото им гостуване в заведението, където често звучат техни парчета като "Ала-бала", "Директор на водопад", "Чичо", "Ралица", "Закуска", "1968".

В деня на събитието клубът ще отвори в 20.00 ч., а концертната част ще стартира малко след девет. Билети вече се продават в мрежата на "Ticketstream" - вериги магазини "Офис 1", "Техномаркет", "М-тел", "На Тъмно", "Ориндж", както и в "Строежа". Цената им е 8 лв. в предварителна продажба и 10 лв. на съответната дата и място.

С цел осигуряване на комфорт, броят на билетите е ограничен.

Ревю - иновативни и авангардни при създаването си и с култов статус в настоящето - имат изключително важна роля в историята на българската музика. Тяхната кариера започва през 1985, когато Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев създават група Кале.

Първата официална изява на Кале е през 1987 на Първия софийски рок фестивал. След третото парче изключват микрофоните и ги свалят от сцената. Причината е, че парчетата са предизвикателни и дръзки за времето си. Именно това превръща Кале в легенда следващите години. През 1988 формацията се разпада, възкръсвайки малко по-късно същата година в двете най-култови групи в България за този период – Ревю и Нова генерация.

След създаването на Ревю от Васил Гюров, Кирил Манчев, Бойчо Карабойчев и Милена Славова през 1988. През следващата година групата записва албум, съдържащ емблематични за времето си парчета, сред които "Ала-бала", "Директор на водопад", "Чичо" и др., както и изпълнения, записани на репетиции - "Цветя от края на 80-е" и "Без адрес". До 1990 Ревю изнасят редица концерти както в България така и в чужбина, основно в държави от бившия Източен блок. Групата печели симпатиите на публиката и музикалните специалисти, изразени в награди от елитни български конкурси за авторска музика. Режисьорът Иван Ковачев прави филм за групата. "Директор на водопад" разказва историята на бандата и показва откъси от техни лайв изпълнения. В края на годината, след участие на музикален фестивал в Корея, музикантите прекратяват изявите си и решават да търсят реализация в чужбина. Кирил Манчев заминава за Канада, Бойчо Карабойчев за Великобритания, Васил Гюров за Германия, Милена остава в България и продължава изявите си като соло изпълнител.

Гюров се връща през 1992 и прави няколко концерта с Нова генерация. След смъртта на Димитър Воев, той, заедно с Косьо Куситасев и Иван Латинов, сформират Африка. През 1996 се връща и Бойчо Карабойчев, заедно с когото Васил Гюров започва записи на нов албум. За съжаление проектът остава недовършен - в началото на 1997 Бойчо почива. На следващата година Гюров събира проекта Камион с Нуфри и Даката - и двамата от Паникън УайаскърPanikan Whyasker (), с които  печелят награда за песен на годината в конкурса на "Звукът на Passport" (1999).

Ревю се завръщат през 2001 когато Милена и Васо се събират отново и заедно с Михаил Пешев (Нова генерация) издават албума „10”. Пилотното парче - "Закуска”, става песен на годината на наградите на телевизия "ММ" (2002). През 2003 „1968” пък е номинирана за най-добра песен в Годишните музикални награди на същата медия. В края на годината Милена заминава за Англия.

През годините след това Ревю продължават концертната си дейност в основен състав: Васил Гюров - вокали и бас, Деян Драгиев-Даката - барабани и Весо на китара, а дамското присъствие се запълва от няколко вокалистки.

Преди около две години в титулярната формация се завръща Милена Славова, с което групата оформя настоящия си облик.


6940
100%
 

Октомври ´18


ПонВтСрЧетПетСъбНед
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031