Още градски песни от Нина Николина и Калин Вельов в нов диск?


Още градски песни от Нина Николина и Калин Вельов в нов диск?

2718

Вторият съвместен албум на Нина Николина и Калин Вельов ще представи още преработки на прочути градски песни, "подпънати" от лека, чил-аут електроника", съобщи за "MySound.bg" перкусионистът.

"Работата по този диск проект обаче ще почака, тъй като мисля да завърша соловия си албум до края на май или началото на юни най-късно. Иначе Нина вече е готова за сцената, окрилена от раждането, и ме чака да продължим след "Абсент", поясни Калин.

Двамата обмислят да поканят за гости музиканти от клуба за стари градски песни в Костинброд. Част от тях - воглаве с бащата на Азис (на акордеона), и шеметният цигулар Венци Такев, се снимаха в последното видео на тандема - "Целувката на Ана", в старото местно читалище.

"Чудесни в "сериала", похвали ги дръмърът, обяснявайки, че оттук нататък почти всичките клипове им с Нина ще бъдат като филмови епизоди.

Междувременно музикантът не е изоставил и проекта Тумбаито. Съвсем скоро ще е готово и следващо видео - към парчето "Ден след ден". В него на гласа на Долорес де ла Каридад (Dolores De La Caridad) ще партнира тромпетистът Мартин Ташев, продължавайки изявата си в "Тъмнокосо момиче" - първата българска авторска самба. Радиоверсията й достигна № 4 в българската класация "Топ 100", а ремиксът, направен от DJ Борче (DJ Bор4е) се превърна в най-бързо изкачващата се песен за края на 2009.

В плановете на Калин Вельов "стои от много време насам" двоен проект - DVD с изпълненията им с Нина, и аудио диск, съдържащ всички техни ремикси досега, плюс едно или две нови парчета. Успоредно с това перкусионистът работи по няколко песни за "други важни изпълнители", но премълча техните имена. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички