ЧРД на Ангъс Йънг!


ЧРД на Ангъс Йънг!

7586

Ангъс Йънг става на 55 днес!

Култовият китарист на AC/DC е най-малкото от осемте деца на Уилям и Маргарет Йънг.

Роден е на днешния ден в Глазгоу, Шотландия, през 1955. През 1963 семейството се премества в Сидни, Австралия. Ангъс първо започва да свири на банджо, на което обаче поставя 6 струни. Първата китара е подарък от майка му – акустичен модел, закупен на старо. С първия "Гибсън" се сдобива през 1970, също втора ръка.

"Свирих на нея докато дървото изгни. Толкова много пот и вода се оттече по нея. Целият гриф се сгъна. Купих си я втора ръка. Имаше наистина тънък гриф, като на "Къстъм". Беше тъмнокафява”, спомня си вечният ученик.
 
Като тийнейджър свири в бандата Kantuckee. Когато е вече на 18, двадесет години по-големият от него брат Малкълм сформира AC/DC. 1973 е, Ангъс се заема с водещата китара, Малкълм – с ритъм струните, Колин Бърджис е на барабаните, Лари Ван Крийд - бас. Вокал е Дейв Евънс. Името на групата избират след като виждат надпис "AC/DC" върху шевната машина на сестра им. Първият им сингъл е "Can I Sit Next To You Girl", който по-късно презаписват и с Бон Скот.
 
Ангъс пробва различни сценични костюми – на Човека-паяк, Зоро, горила. Има един пародиен на Супермен, който той кръщава Супер-Анг. Малко след това се вмъква в култовата вече ученическа униформа. За по-голяма достоверност пред пресата и феновете казват, че е роден през 1959, а не през 1955. Моделът е на униформата от гимназията, в която учи.

Ангъс е известен и с дивото си и уникално сценично поведение: тичане напред-назад по сцената докато свири, и запазените му подскоци. Често се качва и по раменете на Бон Скот или на Брайън Джонсън, като същевременно свири солата си. Това обикновено се случва по време на “Rocker” или на “Let There Be Rock”. (Може да го видите и в DVD "Live At Donington" ("Вирджиния Рекърдс"/ "Sony Music Entertainment"), а най-вероятно и на живо по време на концерта им в София на 14 май.

Друга негова запазена марка са и „спазмите” – когато се хвърля на сцената, рита с крака, тресе се и, разбира се, свири на китарата си. Йънг прави това за първи път на едно клубно участие на бандата в Австралия. Тогава, свирейки солото си, се спъва в един от кабелите. За да прикрие това, той започва да имитира припадъци, за да се възприеме от публиката като номер.

Ангъс има и още един култов трик – стриптийз! Много често сваля панталоните си, а на бельото му е флагът на държавата, в която е концертът. Или пък е логото на бандата, както показа по време на "Black Ice Tour" 2008/2009.

С какво ще ни изненада тук, предстои да видим!

Както "MySound.bg" съобщи, поради огромния интерес към така чаканото шоу, всеки ще може да закупи максимум по четири билета.

Цени: между 55 и 130 лв., Фен зона – 120 лв., пред сцената – 130 лв.

ВИП пропуските са по 200 лв.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички