Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Ново лице на българската поп музика на хоризонта


Ново лице на българската поп музика на хоризонта

9911

Изключително силен български музикален проект привлече вниманието на музикалния елит, журналисти и светски личности онзи ден.

Певецът и китарист Моникс (Monyx) представи първия си солов проект  - “Coffee Is Over”. В задушевната обстановка на клуб "Radio Café" за първи път прозвуча деюбтната песен, придружена от стилен видеоклип и бурните аплодисменти на гостите Елица и Стунджи, Камелия Тодорова, Орлин Павлов, Калин Вельов, певицата Тони, приятели и фенове на музиканта.

Събитието откриха шефовете на музикалната компания - издател на МониксГрафа и Магдалена Сотирова, от "Монте Мюзик", които определиха проекта като смел, изключително професионален и класен, изразявайки надежда, че медиите ще го оценят и подкрепят, така че да достигне до българската публика.

Пред гостите Моникс сподели как се е родила идеята да започне и да пее. „Бяхме се събрали голяма компания пред караваната на Калин Вельов на къмпинг „Смокиня” и изведнъж Калин ме попита защо не започна да пея. Посмяхме се, но после и аз се замислих. Така си роди Моникс”, разказа изпълнителят.

Coffee Is Over” е изцяло авторско парче като музика. За текста Моникс се доверил на Христо Христов (китарист на PIF), който успял да опише личните му преживявания. За аранжимента работи съвместно с пиaниста Мартин Стоянов и барабаниста Стефан Цеков. Режисьор на видеото е Адриана Янкулова, а главната героиня - младата актриса Радина Кърджилова.

След премиерното излъчване на “Coffee Is Over”, Моникс и неговата група забиха на живо. Изявата затвърди впечатлението на гостите, че от Моникс  тепърва можем да очакваме още качествени парчета и хубави моменти с изпълненията му на живо.

Моникс е Симеон Лозанов.

Роден е в София през 1976. С музика се занимава от 14-годишен, а по-късно навлиза и в тонрежисурата и звукозаписа. И до момента е един от най-търсените тонрежисьори за големи концерти и студийни записи. Дебютира на българската сцена през 1995 с група Кокомания като нейн създател и китарист. Вокал на групата в първите 6 години е Мариана Попова, за която той пише парчетата „Няма край” и „Ти не дойде” (в класицията на БГ Радио „Великите хиляда”). Последните 6 години групата е с Боряна Докле на фронта. Докато свири с Кокомания, Симеон отказва да участва в други проекти.
 
След разпадането на групата през 2009, Моникс минава през тежък период, в който е на прага да се откаже от музиката и да продаде инструментите и апаратурата. С помощта на близките си обаче решава да започне самостоятелен проект, в който да бъде и китарист, и певец.

През декември 2009 композира първото си солово парче „Coffee Is Over”. Изцяло авторска, песента е подкрепена и от близки приятели на Моникс.

През февруари 2010 е заснет клипът към песента с режисьорски екип, събран от младата Адриана Янкулова. Видеото напълно завършва емоцията, която носи песента. Кадрите се разпространяват невероятно бързо от човек на човек сред музиканти и фенове още преди официалната му промоция.

"Coffee Is Over” е толкова преспективно парче, че не оставя у никого съмнение, че новият изпълнител ще остане незабелязан. Месец след заснемането на видеото няколко музикални компании проявяват интерес към него и след дълги срещи и разговори музикантът решава да работи с „Монте Мюзик”.

Изборът му на компания, снимачен екип, текстописец, музиканти и асистенти е повлиян от желанието на всеки стартиращ изпълнител да работи с млади, амбициозни и модерно мислещи хора.

Месец след заснемането на клипа, Моникс е готов с още две парчета отново с брит звучене, към което той е изцяло насочен.

Първият му албум очакваме най-късно есента на 2011.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички