ФСБ са тук след 20 години, подариха новия си албум на феновете


ФСБ са тук след 20 години, подариха новия си албум на феновете

5740

10 от пиесите на ФСБ, включени в така дългоочаквания им нов албум - ФСБ. (заглавието е изписано с точка), са факт в сайта на групата - www.fsb.bg, от 11 часа днес.

Това бе обявено от самите музиканти на пресконференция в "София прес", като нейното начало съвпадна с часа, в който техните почитатели могат да слушат не само новите изпълнения на своите любимци, но и цялата им дискография онлайн.

"Да - подаряваме им дългогодишния си труд и талант, тъй като новият ни албум е направен преди всичко заради тях. Но и за нас самите, де. Ние имаме най-ценното – нашата музика, затова искаме да ви я подарим и тя да достигне до всички- и тези, които ни харесват, и тези, които не са ни почитатели", обърна се Румен Бояджиев към журналистите.

"Безвъзмездно" бе най-често използваната дума от страна на рокаджиите по време на срещата им с представителите на медиите.    

"Беше ни трудно 20 години. Мислихме си, че папката "ФСБ" никога да се отвори повече - чувахме се по телефоните кой какво прави, но ето, че се случи - за наша радост", обясни Бояджиев подновената помежду им магия. Въпреки големите очаквания към новата продукция обаче музикантите не успели да осигурят финанси за издаването на диска в аналагов вариант, като за музикалния пазар.

Истинската печалба за творците е удоволствието от процеса и създаването на самата музика, а не парите от продажбите, подчертаха членовете на групата.
 
"От много дълго време се боря за това да намеря помощ за реализацията на целия този проект. И ми е болно, защото през годините се наслушахме на много хора, които са ни питали: "Хайде бе, кога най-после нещо ще направите нещо? И ние най-накрая го направихме. Оказа се обаче, че удряме с глава в стената. Добре, значи удряме я, пускаме си албума, подаряваме го, щом няма друг начин", допълни Иван Лечев за 8-месечното им "ходене по мъките".

Албумът съдържа 15 прогресив и хард рок композиции. "Има достатъчно балади", поясни Лечев.

"Но без обичайния за предишните проекти инструментал", конкретизира Константин Цеков. "Според нас сме запазили нашия си стил и същевременно се движим в днешен-ден - 2010 година", каза още той.

Тандемът Бояджиев/ Цеков е в основата на всички пиеси, Иван Лечев вкарал китарите по-късно. Текстовете са на Даниела Кузманова и Живка Шопова.

А как да се тълкува точката в заглавието на албума?

Във всеки случай тя не означава край. Нека всеки слушател си го разтълкува сам за себе, след като чуе пиесите обаче, препоръчаха музикантите, но с горчивина обявиха, че това според тях е "точката на тяхното недоволство". Въпреки всичко, "в албума има много слънце, ведро настроение и позитивни емоции", по определението на Лечев.

Членовете на ФСБ не скриха желанието си да изнесат няколко концерта из страната, а през 2011 да свирят в Античния театър в Пловдив заедно с Пловдивската филхармония, обявиха и своето намерение изявите да бъдат документирани за DVD.

Обиколката им из България ще бъде през ноември най-вероятно, съобщи Косьо.   

Софийската презентация на новия материал ще се състои в Sofia Live Club на 20 май. "Ще е надвечер", довери за MySound.bg Живка Шопова. В същия ден от 21.30 там е обявено: Acid Folk Collective, показа поглед към афиша на популярния столичен клуб.

"Не си мислете само, че ще свирим, тогава просто ще посрещнем нашите почитатели - да ни видят, че сме живи", каза с присъщия си хаплив хумор Цеков.

Днешният състав на формацията е: Румен Бояджиев (вокал, синтезатори, синти бас, ударни, перкусии, програмираме), Константин Цеков (вокал, пиано, орган, кийборд) и Иван Лечев (китара, цигулка).

Музикантите посветиха новите пиеси на българската култура изобщо.

Ако не броим преиздадената им дискография, последният албум на групата - "ФСБ", е от 1989 година.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички