Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Киборгите на Симо Лазаров атакуват от БНР утре

21.05.2010   MySound.bg
Киборгите

Проектът на Симо Лазаров "Нашествието на киборгите" ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" утре, 22 май.

То е по програма "Хоризонт" на БНР всяка събота след новините в 21.00 часа.

…Детски глас зове: "В огромния хаос на светилата има една малка планета, която трябва да бъде спасена. Погледнете милионите звезди над главите ви. Може би около някоя от тях лежи мъртво изпепелено от ядрен гняв кълбо. Може би не са успели да обуздаят безумието си и сега тяхната красива планета е за вечни времена  безжизнена... Може би!...Осъзнай величието си, Човеко!!!"…

Преди повече от 25 години музикантът Симо Лазаров се обръща към писателя Агоп Мелконян с молба да напише текст за тревогите на хората за бъдещето на планетата Земя, породени от безогледното унищожение на природата и вероятността да я взривим в ядрена война, припомня водещият Сергей Шишов.

Така се ражда замисълът за космическа трилогия, която включва следните части: "Космически кръговрат", "Небесни сфери" и "Настъплението на киборгите". Тази тематика добива особен резонанс сред обществеността след концертите, на които за първи път у нас се представя мултимедиен спектакъл с включване на лазерна и видео техника, светлинна партитура и други сценични ефекти за постигане на цялостно образно внушение.   

Последната импресия от тази трилогия е "Настъплението на киборгите".

"Колко често сме заспивали с мечтата за среща с извънземните? Аз например постоянно се опитвам да надникна в техния може би измислен, но така възможен свят. Старая се чрез електронните звуци да предам частица от невъобразимата хармония, която съзнанието ни свързва с вечния Космос. А тя е тъй човешка!" заявява авторът.

Предлагам ви и този път да се опитаме с помощта на музиката да преодолеем силите на гравитацията и да се пренесем в приказните орбити… Да се почувстваме щастливи избраници на едни от най-загадъчните извънземни същества – киборгите. Нека бъдем едновременно техни пленници и водачи. Нека те ни видят и опознаят такива, каквито сме.

И такива, каквито бихме искали да бъдем, прикани Шишов.

 4780
100%
 

Октомври ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031