Почина Пол Грей (Слипнот)


Почина Пол Грей (Слипнот)

6791

Пол Грей (Paul Gray) - басист на американската банда Слипнот (Slipknot), бе намерен мъртъв в хотелската си стая в Ърбъндейл, Айова, вчера, 24 май.

Музикантът бе на 38-годишна възраст. Ще бъде направена аутопсия за установяване на неговата кончина. Местните власти са информирали, че Пол Грей, известен още с псевдонимите си Прасето и Номер 2 (бандата излиза маскирана на концертите си, като всеки член е с определено число), е открит от служител в персонала на хотела вчера сутрин.

По тялото на Грей няма следи от насилие, допълват от полицията.

Бандата е сформирана през 1995, като сред съоснователите й е именно покойният Пол. Стилът й е вдъхновен от нео шок рок/индъстриъла на Мерилин Менсън и метъла и хардкора на Корн.

Слипнот получиха "Грами" ("Grammy") за най-добро метъл изпълнение през 2006.

Сид (0), Джоуи (1), Пол (2), Крис (3), Джеймс (4), Крейг (5), Шон (6), Мик (7) и Кори (8) избират сцената за свое оръжие и започват да бомбардират света с омраза.

“Знаехме, че ще ни забележат, че в крайна сметка ще подпишем с някоя компания, но искахме да сме готови за този ден, затова записвахме като луди!”, доверяват те. Освен маските, с които дават допълнителна инерция на бруталното си поведение, Слипнот преследват и необичайна медийна концепция. Успяват да вземат страха дори на прословутия наглец Хауърд Стърн още с първото си участие в неговото радиошоу, а ако някоя от песните им прозвучи в ефир, това се смята за провал. Неслучайно и всичките им клипове са направени така, че да бъдат забранени по "MTV".

Последният диск на групата е "All Hope Is Gone" (2008)

Предстои да видим Кори Тейлър с проекта си Стоун Сауър (Stone Sour) в рамките на "Sofia Rocks" 2010 на Националния стадион идния месец.  

Пол Грей е поредната тежка загуба на сцената на тежкия рок.

Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) изгуби битката с рака на стомаха на 16 май, преди това пък енигматичният фронтмен на Тайп Оу Негатив (Type O Negative) - Питър Стийл (Peter Steele) почина внезапно.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички