D2 на национално турне U Ch00se


D2 на национално турне U Ch00se

4782

D2 са на национално турне U Ch00se в рамките на информационната кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции.

Групата създаде и посвети парче на U Ch00se, което носи името на кампанията и ще бъде част от предстоящия албум на рокаджиите.

За реализацията на видеото се погрижиха "Студио Бленд" и режисьорът Тодор Мацанов. Изпълнението е по музика и аранжимент на бандата, текст - D2 и Гаро.

Довечера формацията ще забие в Стара Загора, в Бургас на 2 юни, във Варна на 3 юни и в Пловдив по-късно този месец.

Националната информационна кампания за профилактика на сексуално предавани инфекции U Ch00se информира за значението на профилактиката и ранната диагностика, като работи на принципа "от млади за млади". В рамките на проекта се провеждат интерактивни обучителни сесии в училища в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна, с участието на млади хора, мотивирани да научат повече за ХИВ/СПИН и HPV. Кампанията провежда от АПОЗ и приятели, младежката мрежа Y-PEER, клуб „Млад oнколог” и фондация „Надежда срещу СПИН”, с подкрепата на MSD.

Предстоят и още две нови инициативи по проекта – конкурс за създаване на най-оригинален и забавен комикс по здравните теми HIV и HPV, и конкурс за сценарий на филм. За тези, които искат да участват в предизвикателствата на кампанията U Ch00se, е достатъчно да посещават редовно сайта на проекта: www.uchoose.bg.

Различното в U Ch00se е предстоящото изграждане на младежка организация, която ще  продължи да развива дейностите по проекта дългосрочно.

За HPV:

Ракът на маточната шийка е на второ място като причина за смъртност при жените. Всяка година 1000 българки се заразяват с HPV, а от тях 400 умират. Заболeваемостта от рак на шийката на матката в България е най-голяма в ЕС след тази в Румъния.

За HIV:

В България към 15 ноември 2009 официално са регистрирани общо 1071 ХИВ-позитивни.

През 2008 с методическата помощ на UNAIDS е направена оценка на разпространението на ХИВ и резултатите показват вероятен брой на инфектираните с ХИВ в България - около 4 хиляди души.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички