Ричард Маркс ще пее за първи път в България


Ричард Маркс ще пее за първи път в България

5119

Американската суперзвезда Ричард Маркс (Richard Marx) пристига за първи път в България на 2 ноември.

Концертът е в зала 1 на НДК. Изпълнителят, оставил дълбока следа в музикалната история с вечните си хитове "Hazard", "Endless Summer Nights", "Right Here Waiting", "Now Аnd Forever" и много други, идва по покана на "Loud Concerts" и радио "N-Joy".  

Билетите за събитието са в продажба от днес, 2 юни, в мрежата на Ticketstream.bg и неговите партньори, в Eventim.bg  и в Билетен център в НДК. Цената им е от 35 до 80 лв.

Впечатляващ глас, изключителен певец, музикант, текстописец и продуцент – Ричард Маркс влиза в музикалния бизнес със замах. Звездата му на изпълнител изгрява през 1987 още с дебютния му сингъл “Don’t Mean Nothing”, който става абсолютен хит и се продава в над 3 милиона екземпляра. Само за три години - от 1987 до 1990, вокалистът  успява да постави и рекорд с броя на хитовете си – той е първият певец с цели 7 свои песни в Top 5 на Billboard’s Singles Chart. Три от тези седем са и №1 хитове - “Hold On To The Nights", “Satisfied” и неповторимата “Right Here Waiting". Освен това Маркс може да се похвали с "фаталните" тринадесет №1 чарттопъра в класациите на Billboard и над 30 милиона продадени албума до този момент.

Той има три номинации и една статуетка "Грами" (Grammy"), която получава през 2004 за песента “Dance With My Father” в категорията за песен на годината, композирана за покойния вече Лутър Вендрос (Luther Vandross).  Номиниран е за най-добър изпълнител на "American Music Awards", а през 1992 е отличен в Billboard Music Аwards за най-продаван съвременен изпълнител. През същата година песента “Hazard” от двукратно станалия платинен албум “Rush Street”, е обявена за международна песен на годината на "Australian Music Аwards". През 1994 албумът “Paid Vacation” също добива платинен статус, а включената в него “Now Аnd Forever” не само е в "Top 10" на Billboard Pop Chart, a остава под №1 в класацията цели 13 седмици. Повече от песните на Маркс са в стил поп и мелодичен рок, но най-много от хитовете му са балади, наричани “вечни”.
 
През 1997 Ричард Маркс записва песента "At Тhe Beginning" заедно с Дона Люис (Donna Lewis) за филма "Anastasia". През 2005 песента “Better Life”, която композира за кънтри звездата Кийт Ърбън (Keith Urban) се превръща в суперхит в Щатите и в шест последователни седмици е № 1 в Billboard’s Country Singles Chart.

Съпругата му Синтия Роудс (Cynthia Rhodes) (актриса, певица и танцьорка) е известна с ролите си в култовите филми "Dirty Dancing" и "Flashdance". Двамата са щастливо женени и имат трима сина. Преди да завладее сърцето му, красавицата е звездата във видеоклипа към първия му хит “Don’t Mean Nothing”.
 Още преди да стартира кариерата си на певец и музикант, младият Ричард много често изпълнява беквокалите в много записи на други големи изпълнители като Lionel Richie, Whitney Houston, Luther Vandross и др. По същото време прави и първите си успешни опити да пише песни – за други артисти и за себе си.

Ричард Маркс е роден в Чикаго, САЩ, през 1963 в семейството на певицата Рут и Дик Маркс - джазмен и основател на джингъл-компания в началото на 60-е години. Баща му, а по-късно и самият той, пишат музика за филми, сериали и реклами. Едва 5-годишен Ричард участва в записите на баща си с гласа си. Едни от най-известните рекламни джингли - дело на неговия баща, са известни и се ползват и досега - за дъвките "Wrigley - Doublemint", за "Kellogg's" и "Nestlé Crunch".

Не на последно място Ричард успява да се наложи и сред едни от най-успешните съвременни продуценти в музикалния бизнес. Почти паралелно на шеметната си музикална кариера, той успява да развие и тази страна на своя талант. В списъка на артистите, с които работи, са имената на *NSYNC, Barbra Streisand, Kenny Rogers, Sarah Brightman, Luther Vandross, Lara Fabian и др. Напоследък пише и продуцира някои от записите на Natalie Cole, Michael Bolton, актьора Hugh Jackman и още.

През лятото на 2006 Ричард е специално поканен да заеме мястото на китарист в Ringo Starr’s All-Star Band в американското турне на звездната банда. Двамата (Ринго и Ричард) композират и записват и обща песен, която е включена в соло албума на битълса, който се появи в началото на 2010 - "Y Not".

През септември 2009 година пък беше промоцията на последния албум на Маркс - "Emotional Remains", в който участват още Matt Scannell, Jennifer Hanson и Kenny Loggins.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички