България става Аржентина между 5 и 8 август


България става Аржентина между 5 и 8 август

3004

Специален маратон събира тангероси от цял свят у нас.

С "Black Sea Tango Marathon - Kaliakria" 2010, България ще се превърне в част от световната танго сцена за първи път. Домакин на събитието между 5 и 8 август е едно от най-вълшебните места на Северното Черноморие – "Sea & Golf View Resort Kaliakria".

За встрастите в аржентинското танго са предвидени открити тераси с изглед към морето и плажът на комплекса. Те ще се превърнат в сцена на незабравими емоции и изживявания под елегантното и чувствено звучене на тази музика, обещават организаторите.

4 дни световноизвестни диджеи или (TJ) (диджеи, пускащи танго) от различни дестинации ще спретнат 60-часов маратон с парчетаот от автентични колекционерски аржентински танга, до модерния електротанго ритъм.

Гости на маратона ще бъдат и учители от най-добрите училища за танго в Европа. Начинаещи и напреднали ще имат възможност да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове танго. Всички мераклии да се впуснат магията ще могат да избират пакети от 6, 10 и 12 урока. Както и две опции: 2-9 август или 5- 9 август.

Повече информация относно записване и други подробности - на уебсайт:

http://www.tangoandpepper.com/marathon
 

В последните години маратоните се превърнаха в едно от най-актуалните събития както в Европа, както и по целия свят поради постоянно нарастващия брой на танцуващи танго. Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на едно място, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени от магията на музиката и танца.

Кои са звездните гости?

Jose Vazquez  & Anna Yarigo

Ана Яриго и Хосе Вазкез са от новото поколение танго учители и артисти. Техният стил е силно индивидуален, елегантен и демонстрира страстта, която споделят в танца. Те са участници и създатели на редица спектакли за танго. Част от местата, на които са се изявявали, са: Аржентина: "Villa Malcolm Tango Club", "Confitería "La Ideal", Museo Del Tango", клуб "Italiano", хотел "Alvear", "Sunderland Club","Salon Canning","Tangocool", театър "Colonial" и други. В Европа: това са фестивалите "Wuppertal Tango" 2009 (Германия), "Vilnius Tango“ 2009 (Литва), "Tangocamp"-2009 (Украйна), "Un Abrazo" 2010 (Минск). Хосе и Анна водят семинари в много градове в Германия, Англия, Холандия, Италия, Белгия, Литва, Испания, Беларус и др. Като учители те помагат на всеки да развие своя собствен стил в тангото и затова голямо внимание обръщат на индивидуалния маниер на водене, прецизността на всяко движение, красивата постановка на тялото и импровизацията в танца.

Birkit & Muzaffer (Biki & Muzo)
 
Срещат се през 1992 и основават училище "Tango La Zapada" в Нидерландия. Биркит и Музафер обичат да работят с различните форми на танго. Те разглеждат танца като комбинация на силни контрасти - щастие- тъга, бързо-бавно, традиционно-модерно, в близък или далечен хват и други, което личи и в техните пърформанси. Стилът им е игрив, музикален и динамичен, с хумористични елементи. Те преподават във всички големи градове в Холандия и Европа. Като учители са известни с богатите си познания върху техниката. Различни упражнения са основна част от класовете им - упражнения, както за тялото, така и за стимулиране на способностите за импровизация и музикалност. Отделно от това са добре познати с чувството си за хумор.

Alex Cantarelli & Mimma Mercurio

Танцьори и хореографи, директори на компания "Медитанго" (най-популярното училище по танго в Италия), танцуват заедно от 10 години. Създатели и участници на повече от 25 шоу-спектакъла. Организатори на Международния фестивал в Рим, в който са участвали артисти от ранга на Пабло Верон, Естебан Морено и Клаудия Кодега, Адриан Вередиче и Алехандра Хоберт, Електрокутанго и много други. Участвали са много фестивали, канени са като преподаватели в почти всички градове в Европа. Специални гости на концерта на Colortango. Танцували са на една сцена със звезди като Роберто Рейс, Роберто Херера и други. Стилът им на танцуване е ориентиран към новата динамика, но запазвайки автентичното усещане за аржентинското танго.
 
Caterina & Pino Trozzola

Създатели на най-голямото училище за танго в Торино. Методиката на преподаване, която са създали, се базира на три основни акцента: прегръдката в танца (основно важна за комуникацията между партньорите), необходимата стойка за елегантния вид на танцьорите, интерпретацията на музиката – така че всяко изтанцувано танго да е уникално. В преподаването си те запознават всички с елементи от историята на тангото, етикета на милонга и ритуала на танца. Накрая на урока, любовта и отдадеността към стила, която Пино и Катерина споделят, не остават никой да си тръгне безразличен.

Carlos & Rosa Forte-Berg

Карлос и Роса възприемат себе си като артисти, израснали в творческа и изобретателна среда, в която всеки танц е възможност да се създаде уникално и автентично произведение на изкуството. Представаяйки две различни култури (Буенос Айрес и Австрия), те се срещат в Ню Йорк през 1999 и още с първия танц се усещат като творчески тандем. Двойката излъчва истинска страст към тангото. Те никога не използват заучени пози или движения, с които да впечатлят публиката, а наистина се отдават на хармония помежду си. Двамата се движат като едно цяло, излъчвайки любов един към друг.

Маzen Kiwan

Родом от Ливан, той започва като танцьор на съвременни форми на танцово изкуство в Париж през 1998. От 1999 участва във фестивали по танго в целия свят: САЩ, Европа, Северна Африка и Средния Изток. Поради междукултурния си опит, той развива собствен стил на преподаване и танцуване на съвремено танго. Танцът му е иновативен, елегантен и силно въздействащ.
 
Зад пулта ще застанат:

Pino Dangiola (Стокхолм)
 
Артист, хореограф и диджей повече от 16 години. Основател на най-големия пътуващ танго фестивал в света - "TangoCamp". Създател на първото училище за танго в Стокхолм. Участник в редица филми и спектакли.

Luca Lamberti (Рим)

Диджей и танцьор от 10 години. Пускал на милонги в Рим, Берлин, Лондон, Стокхолм и други. Специален гост на фестивали: "TangoCamp" (Италия, Гърция, Швеция), "Gustavo E Giselle "(Палермо), "Sicilia Tango", "Arealidades" (Стокхолм), "X-tango" (Рим, Истанбул и Анкара).
 
Gianluca Zeccardo (Рим)
 
Създател и организатор на първия танго маратон в Рим - "Urbe Tango Rave". Гост на милонги в Неапол, Париж, Лондон, Стокхолм и други. Колекционер и притежател на едни от най-ценните произведения от Златната ера на танго (20-е, 30-е, 40-е и 50-е)

Ricardo Grünwald (Берлин)
 
Израснал е в Аржентина. Преди 20 години открива страстта си да колекционира аржентински танга. Официален диджей на най-големия фестивал за танго в Европа - този в Берлин.

Biki (Утрехт)

Една от най-пламенните диджейки и танцьорки на танго. Занимава се с танго от 1992 и не оставя възможност на участниците да стоят дори и секунда без да танцуват.

Alex (Рим)
 
TJ, кактто той самият се нарича. Музикалният му избор варира от класически до модерни електротанга. Пускал е на милонги в цяла Италия.
      
Jose (Буенос Айрес)

На сцената е повече от 20 години. Саундът му е пропит с усещането за Буенос Айрес от златните години на тангото.
 
Ивайла (студио "Tango & Pepper", София)

Подходът й като диджей е оформен до голяма степен от опита й на тангера повече от 8 години и невероятната страст към аржентинското танго. Музиката, която пуска, съдържа умерена доза от всички емоции, които контрастират и се допълват, така че да накара краката на танцьорите да затанцуват сами.

Тангото е философия – начин на мислене и на живот. Никога един танц не може да се повтори, всяко изтанцувано танго е различно, защото се създава в мига.
Дамата никога не знае накъде кавалерът ще я поведе, тя просто затваря очи и оставя магията да я обземе. Може би това е причината това изкуство да е „за цял живот”.

ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за културно нематериално богатство и на 30 септември 2009 го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.
 
Аржентинското танго възниква от дълбоката човешка потребност да бъде създаден език, който да изрази красотата на душата – надеждата и любовта, вярата и очакването, радостта от живота и хармонията. Тази форма на изкуство е изключително въздействаща и носи висок заряд, чрез който хората се обръщат към своята истинска вътрешна природа и богатство.
 
В исторически план тангото е традиция, която се развива вече над 100 години в Европа и по целия свят, като пленява със своя изискан стил и философия. Танго- обществото е една от най-големите и постоянно нарастващи общности, обвързани с изкуство по света. Танго се танцува в над 50 държави по цял свят.
 
Организатор на събитието е студио "Tango & Pepper". То е създадено с цел да популяризира аржентинското танго и да създава нови възможности за развитие на това изкуство. В дейността му са както милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.
 
За повече информация - на:

www.tangoandpepper.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички