Рут в комбина със Стив Хартли на Spirit Of Burgas 2010


Рут в комбина със Стив Хартли на Spirit Of Burgas 2010

2988

Запомнящо се участие обещава Рут Колева на тазгодишното издание на "Spirit Of Burgas".

Тя ще представи чисто новия си проект, разработен съвместно със Стив Хартли Бенд (Steve Hartley Band). Очаква се Рут да излезе на сцената за блус и джаз на фестивала в компанията на холандеца Стив Хартли (бас и вокал), Васил Вутев – Васето (барабани), Петко Дреников – Пеко (китара), Джеф Холи (саксофон) и Филип АлександровФичо от Фючър Шок (Phuture Shock) (клавир).

Датата е 13 август, а музикантите ще свирят непосредствено преди Продиджи (The Prodigy) да се появят на главната сцена. Към групата ще се присъедини и вълшебният саксофон на Джеф Холи (Jeff Hollie). Гостът е американец, който живее и свири в Холандия. Участвал е в различни проекти, измежду които и с музиканти като Франк Запа и Бони Райт.

Това, което феновете могат да очакват, е оригинален микс от пи-фънк, хип-хоп, соул, латин и джаз – бленда, или както самия Стив Хартли определя стила на проекта – спейсфънк (spacefunk).

Приятелството между Рут и Стив започва от Холандия. Но предложението за съвместна работа идва от барабаниста Васил Вутев - Васето, който също като Рут от години живее в Страната на лалетата. Стив и Васил се познават и свирят заедно от години. Постепенно се заражда и идеята да съчетаят своето фънк и ню соул звучене с вокалите на Рут. За пръв път проектът Стив Хартли Бенд ще бъде представен на българска сцена именно на "Spirit Оf Burgas" 2010.

Междувременно Стив Хартли продължава да работи по соловия си проект "Step Into The Light", а Рут Колева - върху своя пореден сингъл и дебютен албум, който почитателите й могат да очакват през есента.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички