Чудовището Майлс Дейвис


Чудовището Майлс Дейвис

7812

"Thе Genius Of Miles Davis" e колекцията, която събира 43 диска в 8 бокс сета на великия джазмен, издадени между 1996 - 2007 година.

Това са:

Miles Davis & John Coltrane: "The Complete Columbia Recordings" (1955-1961)
Miles Davis & Gil Evans: "The Complete Columbia Studio Recordings" (1957-1968)
• "Seven Steps": "The Complete Columbia Recordings Of Miles Davis" (1963-1964)
Miles Davis Quintet 1965-1968: "The Complete Columbia Studio Recordings"
• "The Complete In A Silent Way Sessions" (1968-1969)
• "The Complete Bitches Brew Sessions" (1969-1970)
• "The Complete Jack Johnson Sessions" (1970)
• "The Complete On The Corner Sessions" (1972-1975)

Осемте дигипака ще са опаковани в индивидуални кутии на тромпети в оригинален размер с екстри: копие на мундщука на тромпета на Майлс, неизвестна досега негова литография, ексклузивни тениски и др.

MilesDavis.com – динамичен уебсайт, вече е с напълно нов дизайн, новини и информация, видео материали, ексклузивни снимки, специални всекидневни и седмични предложения за продажба през Icon Collectibles store

Продукцията няма да се предлага чрез стандартните търговци, а ще е достъпна само чрез сайта GeniusOfMilesDavis.com за 1199.00 щатски долара;заявените сега бройки ще бъдат доставени на 14 септември.

Ненадмината артистичност на Илинойското жито, както наричат покойния титан, и размахът на музикалната му визия в Columbia Records сега е събрана в "The Genius Of Miles Davis".  За пръви път тази нова колекция събира 8 луксозни проекта, познати като "The Miles Davis Series". Всеки от тях изследва важен период от развитието на артиста от 1955 (Miles Davis & John Coltrane: "The Complete Columbia Recordings" 1955-1961) до 1975 ("The Complete On The Corner Sessions") и представя музиката от различни албуми, както и много неиздавани досега записи от сесии. Бокс сетовете, включващи общо 43 CD с музика, са издадени от Columbia/Legacy между 1996 и 2007 и са наградени с общо 8 награди "Грами" (Grammy).
 
Някои от оригиналните копия са се разпродали през годините и сега се произвеждат специално за този ограничен тираж (2.000 екземпляра). Представени в копие на личния тромпет на Майлс - своеобразно произведение на изкуството, всеки пакет включва множество екстри: точно копие на направения по поръчка мундщук на тромпет "Gustat" Heim модел 2, невиждана досега чудесна литография и бутикови тениски със специален дизайн, произведени специално от Trunk Ltd. за този пакет.

Цялото чудо - с тежест от 21 паунда (1 паунд = 0.453 кг.) и индивидуални номера, е истинско съкровище в ръцете на ревностните почитатели на гения. Достъпна чрез GeniusOfMilesDavis.com, колекцията сега може да се поръча на цена 1199 щатски долара, преди издаването на 14 септември от Columbia/Legacy, част от Sony Music Entertainment.

Договорът на Майлс Дейвис с Columbia Records маркира началото на една легенда през 1955. Той продължава да гради музикалната история през следващите десетилетия, променя курса на джаза (както популярната и т.нар. авангардна музика) “четири или пет пъти,” както той самият отбелязва веднъж. Разбира се, джазменът издава важни албуми от 40-е и 50-е преди присъединяването му към Columbia, както и след това – от 1986 до смъртта му през 1991.
 
Но Columbia Records се превръща в съкровищница за множеството емблематични албуми, записани през живота на Майлс, много от тях с дългогодишния продуцент Teo Macero. Тези индивидуални проекти бяха събрани за пръв път заедно миналата година в "The Complete Miles Davis Columbia Album Collection". Във функционалния скрин с капак се намираха 52 единични и двойни заглавия (обща 70 CD с музика), всеки опакован в копие на оригиналната обложка.

"Thе Genius Of Miles Davis" също е резултат от уникалната съвместна работа между Miles Davis Estate и Sony Music, която включва нов дизайн на уебсайта  MilesDavis.com. Това е първият непрестанно обновяван сайт, който обхваща всички аспекти от неговия живот. Динамичната уеб среда не е ограничена само до Columbia/Legacy и Sony Music, а ще представя и албуми, издадени и от други компании. Порталът включва новини и информация, видео, рекламни материали, ексклузивни снимки, както и всекидневни и седмични предложения за посетителите.          

Проектът е резултат на повече от десетилетие работа върху студийни архиви от страна на множество продуценти. Всеки от бокс сетовете в "The Miles Davis Series" получава одобренията на критиката при първоначалното си издаване и повече от половината отнасят поне по една награда "Грами", а някои - и по няколко статуетки.

"Майлс бе разпределен между доброто и злото. Той свири по собствени правила, но е грубиян. Притежаваше свърхестесвения талант да сграбчи 5 хиляди ноти и да ги преобрази в пет. Обаче тези пет могат направо да те убият. Същинско чудовище!", диви се Карлос Сантана.

Още на:

milesdavis.com

facebook.com/milesdavis


legacyrecordings.com

www.virginiarecords.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички