Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Денис (Ахат): У нас няма музикален бизнес, има рекламен

03.09.2007   MySound.bg
Ахат

"У нас музикален бизнес няма, той е рекламен бизнес. Ако не намериш някоя марка бира, например, която да ти даде пари и да я рекламираш на концертите, нищо не можеш да направиш", заяви Денис Ризов от Ахат.

В интервю за вестник "Монитор" басистът разказа за поредното турне, новите неща на групата и разсъждава за музикалния бизнес като цяло.

"Никога не сме се разпадали. Свирим почти всеки ден, записваме, правим музика. Просто се вдига шум около Ахат основно, когато сме на турнета", каза Денис.

"Ние обаче сме скъпа група, не можем да си позволим да свирим в нещо по-малко от Летен театър. Използваме само скъпа апаратура, държим на голяма сцена - затова и живите ни изяви са най-вече турнета, а не участия по клубове. Сигурно поради тази причина остава впечатлението, че се събираме само за турнета", обясни той.

Ахат вече имат записани пет нови парчета и готвят албум с изцяло нов материал.

"Оказа се, че имаме голям проблем със студията. Ние не бяхме записвали в България от 89-та година. И сега, когато се наложи, с изненада открихме, че за нас няма подходящо студио. Най-малкото, помещението трябва да е голямо и студиото да разполага с лента. Оказа се, че у нас има само няколко студия с лента, а такова с голямо помещение - почти няма", разказа музикантът.

"Наскоро Щурците, с които сме близки приятели, правиха също турне. И свириха на площадите. А ние сме си говорили не веднъж с Кирил Маричков, че като правиш безплатни концерти на площади, после трудно ще научиш хората да дават пари, за да те слушат на живо", отсъди басистът.

На въпроса защо са поканили манекенки по прашки да посрещат феновете им н аконцертите, Денис отговари:

«За да има нещо интересно. Напоследък навсякъде по света се наложи тенденцията визията да продава музиката. Манекенките подаряваха на всеки от публиката по един от албумите ни, което също бе бонус към концерта. Ние подарявахме само от старите ни албуми, новият се продаваше. Нали знаеш, хората в България много обичат да има далавера. Е, ние им осигурихме момичета по прашки и безплатни албуми. Надявам се, все пак, че идват заради нас, а не заради далаверата".2388
0%
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930