Възраждат Златният Орфей през октомври


Възраждат Златният Орфей през октомври

6225

Международният фестивал "Златният Орфей" се възобновява в зала 1 на НДК на 10 октомври.

В програмата на събитието са предвидени традиционните конкурси за вокални изпълнители като "Стани звезда" и надпревара за българска забавна песен, обясниха организаторите. За рецитали ще бъдат поканени най-добрият чешки певец Карел Гот и сръбската звезда Лепа Брена (на снимката). От българска страна ще участват Кичка Бодурова, Стефка Берова и дъщеря ѝ Косара, Георги Христов, Панайот Панайотов, Мая Нешкова, Петя Буюклиева и други.

Предвиждат се две отделни изяви - от 18.00 ч. и от 21.00 часа.

Фестивалът ще е с благотворителен характер. Целта му е да подпомогне набирането на средства за църквата "Свети Николай Нови Софийски", за Националния синдикат на пенсионерите и инвалидите и за семействата на загинали полицаи.

Организационният комитет включва БНТ с генерален директор Вяра Анкова и Националния дворец на културата с генерален директор Христо Друмев, фондация "Златният Орфей" с президент Дариана Генова, съпруга на създателя на фестивала Генко Генов и Висшия Импресарски съюз.

Над 40 звезди на родната естрада се събраха по покана на министъра на културата Вежди Рашидов в 5-звездния ресторант на столичния хотел “Анел” неотдавна. Сред уважилите вечерята бяха Богдана Карадочева, Камелия Тодорова, Васил Найденов, Катя Филипова, Ева, Ралица и Милица от Тоника, Mаргарита Хранова, Панайот Панайотов, Христо Кидиков, Росица Кирилова, Борис Гуджунов, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Стефка Оникян, Росица Ганева, Михаил Белчев, Джина и Петко Петков от Трамвай №5, Благовест Аргиров, Стефан Димитров, Стефан Диомов, дует Ритон.

Срещата бе по идея на собственика на "Анел" - Ангел Симеонов, след неформален разговор с Панайот Панайотов за това, че "златните гласове на България са се загубили в джунглата на чалга културата".

"Мисля, че не е почтено да се виждаме само когато се разболее някой...  Да видим дали можем да подновим "Златният Орфей" - един от трите големи световни фестивала", сподели Рашидов тогава.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички