Персонификацията на Теодосий Спасов


Персонификацията на Теодосий Спасов

6114

…Върти ни живота под жаркото слънце
и трием нозе от горещия камък...
Но щом вечерта от небето се спусне,
ще взема тромпета и ще седна на прага.

Тези редове на поета Борис Христов от стихотворението "Вечерен тромпет" са ключ към албума "Персонификация" на Теодосий Спасов.

Сергей Шишов
, традиционен водещ на предаването "Картини от една изложба" по "Хоризонт" на БНР, ще представи проекта след новините в 21 часа довечера.
   
За да реализира идеите си, Първият кавал на планетата, както Милчо Левиев нарече Теодосий, записва музиката с участие на два оркестъра на БНР – биг бенда и Симфоничния оркестър с диригенти Вили Казасян и Янко Миладинов, и солисти.

"Включих записи от началото на 90-е години, които сме правили с биг бенда на БНР под диригентството на Вили Казасян. Изпълнявам не само мои пиеси, но и музика от други автори – Александър Бръзицов, Любомир Денев, Христо Йосифов, Стайко Стайков, Красимир Милетков. Една от пиесите в албума се казва "Персонификация", измислих я в началото на 90-е. Тогава тази дума беше много модерна, постоянно се говореше за персонификацията на политическите фигури. Аз пък реших да се персонифицирам, т.е. да се отъждествя в посока на българската музика и култура", разказва авторът.

"Персонификация – това е нещото, което всеки трябва да се опитва да създаде за себе си. Личен стил, собствена аура, да тежиш на мястото си", смята Тео.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички