Пускат духа на ритъма от бутилката в Soul In Da Hole


Пускат духа на ритъма от бутилката в Soul In Da Hole

2468

Работно ателие Sonimar ("Слънце и море") с участието на перкусиониста на световноизвестната банда (Ojos De Brujo) - Макс Моя (Max Moya), на бразилския композитор и продуцент Шуша Леви (Xuxa Levi) и на 9 български музиканти започва в столичния джаз-бар Soul In Da Hole днес.

Цяла седмица - по 8 часа на ден, те ще обменят музикални опит, идеи, знания и вдъхновения. Уъркщопът Sonimar се провежда за първи път. Макс Моя е участвал в подобни изяви с местни музиканти досега само в 4 страни по света – Бразилия, Испания, Германия и Великобритания.

Какви са ги надробили артистите от международни отбор, ще стане ясно от концерта Brujos In Bulgaria в същото заведение от 22 часа на 9 октомври.

Sonimar е всеки ден от 10 до 20 часа вежду 4 и 10 октомври.

Макс Моя, лудият перкусионист на каталунците, и бразилският му колега Леви ще експериментират с българските и музиканти Диляна Стефанова (вокал), Ирения Васкес (вокал, пиано), Борис Таслев и Димитър Карамфилов (бас), Венцислав Велев - Вайчо и Цветан Андреев (китара), Живко Василев (кавал), Христо Ганев (конги) и Богомил Енчев (барабани).

"Гостите са са любопитни, обичат да пътуват и смесването на различни музикални стилове ги кефи доста. А пък и на Макс май му е харесало когато беше тук с групата преди около година (виж тук как се представиха гостите тогава), а сега си намери повод да дойде пак", споделят организаторите. Родните музиканти са не по-малко отворени за подобен род проекти.

Билети за събитието, подпомогнато от посолството на Кралство Испания в България, се продават в мрежата на Ticketstream в цялата страна на цени от 12 до 30 лева.

Максуел Моя Райт

Райт, израснал в музикална среда, започва рано артистичната си кариера. На девет години, след като са му преподадени някои основни принципи в латино музиката, развива интереса си и към останалите ритмични форми на музикален изказ – от кубинската до африканската и индийската музика. Изучава африканската музика на Гана и музиката в стил „гамелан” от остров Бали във факултета по изкуства на университетя „Дарлингтън” в Обединеното Кралство; индийската тарамбука – с помощта на Джон Стерк и след пет години, прекарани в Англия, се завръща в Испания, за да изучва фламенко.

Дискове/ изяви:

От 2000 година живее в Барселона и е включен в различни музикални проекти като 08001 (смесица от стиловете „раи” и „фламенко”), Cajonmania (проект за фламенко перкусии), Nubla (трип-хоп група), One 2 One (хип-хоп и рага проект). Пътувал е по целия свят с международната формация Охос Де Брухо, спечелила наградата на радио BBC за световна музика през 2004 и най-скорошната – "Грами" (Grammy), за латино 2008. Също така е работил по различни поводи със световноизвестни изпълнители като Нитин Соуни (участва в записи на неговите албуми "All Mixed Up", "Philtre" и "London Undersound" и в изявите му в Европа), както и в изпълнения на живо с лондончаните Ейшън Дъб Фаундейшън (Asian Dub Foundation).

Кино:

Записва музиката към късометражния филм „Рисунката на Давид” на Ивън Моралес; заедно с Охос Де Брухо композират музиката за различни филми като „Дворът на моя затвор”, „Амнезия” и други.

Телевизия/ реклама:

Участва в многобройни телевизионни проекти, като композира музика за документални филми и рекламни клипове. В момента работи за компаниите Audioclip, Trafalgar 13 и Saunsgut – всички със седалище в Барселона.

Работни ателиета:

Максуел Райт е бил ръководител и сътрудник в различни педагогически проекти, свързани с музика (в Бразилия, Германия, Испания и Обединеното Кралство) с работните ателиета Aftershock, Roots Аnd Routes и GMMA. Освен това сътрудничи за взаимния музикален обмен с музиканти от Ресифе благодарение на съдействието на институт "Сервантес" и на посолството на Испания в Бразилия.

МаркосШушаЛеви

Произхожда от традиционно музикално семейство, неговият дядо основава първата музикална къща в Бразилия, наречена „Къща Леви”. Братята на дядо му са композиторите Александър и Луис Леви. Започва музикалното си обучение много рано – на 4-годишна възраст. В младежките си години се отличава като флейтист, печелейки много награди и участвайки в оркестри. Посещава университета по композиране и диригентство и участва в различни курсове, изнесени от преподаватели- уважавани имена в световната музика. Той е самоук, свири на пиано, клавишни и други инструменти.

Дискове/ представления:

Маркос Леви е записвал, свирил и продуцирал с различни изпълнители: Лулу Сантуш, оркестър Империал, Sandy & Junior, Макс де Кастро, Сеу Хорхе, Фернанда Абреу, Паула Лима, Алехандро Санс, Banda Vexame, Мариса Орт, Лусиана Мейо, Funk Como Le Gusta, DJ Патифе, Зе Хералдо, Карнак, Охос Де Брухо, Sound System, Уилсън Симфъни и други.

През 2009 е част от проекта "Baile Do Simonal" с Каетано Велосо, Ед Мотта, Марсело D2, Сандра де Са, Март’налия, Диого Ногера, Paralamas do Sucesso, Skank, Frejat, Мария Рита и много други съзвездия в популярната бразилска музика. Участва във фестивала в Монтрьо през 2008 с афро-кубинската група Kumar. През същата година аранжира и продуцира диска "Rupestres Sonoros" на група Mawaca (четвърто място в световната музикална класация през 2009 ),"Soulistic" на Инга Матиес (Германия), Диего Лопес Колия (Аржентина), Original Indie Style и Rootsmama

Кино:

Той е автор на музиката към награждавания късометражен филм 14 Bis и тази на De Glauber Para Jirges на Андре Ристум. Заедно с Нелсън Айрес композира музиката към филмите Falsa Loura и Las Niñas de la ABC на Карлос Райхенбах.

Телевизия:

Работи по създаването, режисирането и пост продукцията на аудиопрограми, документални филми, минисериали и музикалното озвучаване на Rede Globo (Sai de BaixoДенис Карвальо и Даниел Фильо), Rede Record (Есколиня до Барульо), GNT (Dossiê ChatôУолтър Лима младши , Confissões de Adolescente (Даниел Фильо), Senac TV, каналите Discovery и Discovery Kids, SBT, TVE и Telesexta (Испания).

Реклама:

От девет години е екслузивен музикален сътрудник и неразделна част от екипа на широкообхватната продукция Play It Again, печелила много пъти награди като тaзи за най-добър производител на звук в Бразилия например.

Продуцира музиката и кратки песни за реклами, предназначени за такива значими компании като Coca-Cola, "Гуарана Антарктика", бира "Кайзер", "Фолксваген", "Дженерал Мотърс", "Петробрас", "Хаваянас" и много други.

Soul In Da Hole e на бул. "Витоша" 180.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички