Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Али Дъфбайър: Да пускаш е като да правиш филм

Адриан Савов

Али "Дъбфайър" Ширазиня - половинката от хитовия тандем Дийп Диш (Deep Dish), бе у нас по покана на Метрополис. Той дойде, видя и победи с безпардонна електросмес на 3 октомври в столичния Зимен дворец.

Родени в Иран, емигрантите във Вашингтон Али и Шарам вече над 10 години градят много сериозна кариера в стилове като прогресив и дийп хаус, за да достигнат до положението на вероятно най-важните хора в хаус средите днес. В две последователни години печелят награди "Грами" за ремиксатори на годината, а списъкът с ремиксите им е страховит. Собственици са на три активно работещи лейбъла, за които записват куп реномирани имена.

Благодарение на организаторите, "MySound.bg" получава буквално няколко минути - като за блиц, от Али преди да застане зад пулта.
 
Адриан Савов: Али, какъв саунд да очакваме от теб тази вечер?

Али Ширазиня: Все  още не знам. Не обичам да предвиждам какво ще се случи. Предпочитам хората да кажат след като са ме чули. Това е като правенето на филм. Режисьорът е вкарал идеята си, но всеки зрител го възприема по различен начин. Така че нека тази всеки да вземе нещо уникално от моя саунд за себе си.

А.С.: Наумил ли си си какво да пускаш вече, или...?

А.Ш.: Нямам идея все още... Знаеш как е! През първия час диджеят пуска смесица от различни стилове и много внимава на кое от всичко най–силно ще откликне публиката. Това определя как ще се развие сетът до края на вечерта. И аз на това разчитам.

А.С.: А ти самият как определяш стила си към момента?

А.Ш.: Някъде по средата е - между техно и хаус.

А.С.: Да очакваме ли нещо съвместно с Шарам за в бъдеще? Ще ги има ли Дийп Диш отново?

А.Ш.: Миналата година Шарам издаде самостоятелен албум и има големи планове за себе си. Ако съберем отново Дийп Диш, ще е най–рано през есента на следващата година.

А.С.: Какво се тананикаш напоследък?

А.Ш.: В главата ми звучи една мелодия от саксофон, която чух тук, на Балканите, но не мога да я изсвиря.

 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930