Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Магдалена Джанаварова: (Мюзик Айдъл 3): Всички бяхме победители

Бояна Атанасова
Само ден след победата на Магдалена Джанаварова от Велико Търново в третия сезон на "Мюзик Айдъл" ("Music Idol"), се срещнахме с нея, за да видим как се чувства и какво мисли след дългите месеци, прекарани в риалити шоуто. Ето какво успяхме да разберем от чаровната певица за десетте ни отделени минути:


Бояна Атанасова: Първо, честито за победата, Маги! Как се чувстваш сега, след толкова време в шоуто?

Магдалена Джанаварова
: Мерси, мерси! Чувствам се много добре. Малко е странно, че днес върша други неща, а не обичайните. Не съм в студиото на Дони, няма да ходя в залата да репетирам...

Ти си големият победител в "Мюзик Айдъл" 3. Когато започваше всичко, беше ли си поставила лимит - до къде точно смяташ, че можеш да стигнеш?


М: Не, човек никога не трябва да си поставя лимити. Трябва да се цели най-високо, за да може да стигне възможно най-високо. Целта ми беше да спечеля и съм сигурна, че всеки, който е успял да стигне до финал, също е искал да спечели.

Струваше ли ти се реално да спечелиш това състезание?

М: Не знам колко ми се е струвало реално. Аз си казах, че не мога да повярвам, че аз съм победител, защото за мен фаворит бе Боян. Той ми стана много близък приятел и като човек е страхотен. Александър също.

Не е ли трудно да отстраниш толкова близък човек в такава битка?

М: На финала ние не се чувствахме като съперници, като победител и победен. Всички сме печеливши, всички сме победители. Нямаше напрежение между нас. Поне аз не усетих такова нещо.

Кога бе най-силният и най-трудният ти момент в предаването - можеш ли да ги разграничиш?

М: Най-силният бе на рождения ми ден. В 12:00 аз имам рожден ден и ми казват, че се връщам в "Мюзик Айдъл".

А най-трудният?


М: (след дълго замисляне) От задачите най-трудно ми бе на поп-фолка.

Ти няколко пъти спомена това, но защо точно с този стил такива трудности?

М: Най-далечен ми е, слушам друг стил музика. Поп-фолк никога не съм пяла, даже никога не се бях пробвала. Това беше първият ми път.    

А след този опит, би ли се пробвала в тази насока?

М: Не, няма начин.

А ако те принудят да го направиш?


М: Няма как да принудят човек да направи нещо, което не иска и не харесва.

Не би го направила на никаква цена?


М: Не, определено не бих.  
 
Магдалена
Чия подкрепа бе най-важна за теб по време на цялата кампания?

М: Подкрепата е комплексна. Подкрепата е както от зрителите и феновете, които се обаждаха за мен и пращаха sms-и, така и от семейството, приятелите ми, които само като ми се обадеха и кажеха "Успех" или "Обичаме те, с теб сме", ми бяха достатъчни да изляза и да бъда спокойна.

Промени ли се отношението на приятелите ти към теб?

М: На най-близките ми приятели и семейството - не.

Кой е най-любимият ти концерт, на който пя?

М: О, тук е спорно. "MTV" концертът и този в памет на Вили Казасян. "MTV" е моята музика - на моето време, на моето поколение. Изпях песен, която е един от най-големите хитове на днешното време. Концертът за Вили Казасян беше много силен като усещане. Шоу, изпълнено с много емоция, страшно много енергия. Аз изпях песен, която наистина страшно много усещах - и като текст, и като музика, и като линия, по която да върви... Много ми хареса този концерт - много!    

С група или соло - как си представяш бъдещето си от тук нататък?

М: Като всеки един от нас тук, може би предпочитам да съм соло. Но има едно "но". С Русина си говорихме наскоро и тя ми каза, че иска да работи с група, така че се намират и такива хора... Тя иска да е в банда, с която да свирят рок, а тя да пее. Мисля, че е по-трудно, когато си в група.  

Защо според теб изборът на финала бе точно такъв? Защото се противопоставиха българското момиче срещу македонското момче?

М: Не, не мисля. В началото обявиха резултатите и те бяха в полза на Боян, значи и доста българи са гласували за него. Македония все пак е доста по-малка страна от нашата. Похвално е за нашата страна, че хората не гледат само това, че той е македонец, а слушат как той пее, как се държи, каква емоция влага, излъчване... А той наистина е уникален човек. Той е и актьор, на всичкото отгоре. Не само певец, но и актьор.    

Значи смяташ за добра идеята да бъдат потърсени музикални таланти и в Македония?
 
М: Аз съм с двете ръце "за" "Мюзик Айдъл" да продължи и в България, и в Македония. Там има много талантливи хора. Аз дори станах по-близка с македонците, отколкото с българите. Не сме спорили никога на историческа тематика. Казали сме си, че това са отживелици и това не трябва да ни пречи да вървим напред като народи, като приятелски взаимоотношения, политически също... Всичко е свързано. За да продължим да живеем нормално, не трябва да се връщаме назад, трябва да гледаме напред.

Можеш ли да си представиш един изцяло балкански "Мюзик Айдъл"?

М: Това също ще е много интересно. В Македония има много интересни гласове. И тримата македонци на финала показаха, че имат доста различни, но хубави гласове. И в другите страни мисля, че ще се намерят такива чудесни гласове.      

Сега е минал само ден след победата ти. Нека си представим, че е минала една година. Какво ще се е случило на Маги за тази година?


М: О, надявам се, само хубави неща. Лошото искам да е останало зад гърба ми, само хубави неща да ми предстоят. Хубав албум, песни, клипове, запознанства с много хора, които да ме вдъхновят.  
 
Магдалена и боян на финала
 

Септември ´21


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930