Николай Димитров грабна голямата награда на Sofia Singer Songwriter Fest 2023


Николай Димитров грабна голямата награда на Sofia Singer Songwriter Fest 2023

1387

Победител в седмото издание на фестивала за изпята поезия Sofia Singer Songwriter Fest 2023 стана Николай Димитров (четвърти отляво надясно на снимката).

Китаристът на популярната група X-R@y впечатли публиката с брилянтна лирика, запомнящи се мелодии, фин акомпанимент и уверени вокали. Николай получи голямата награда – висок клас лютиерска китара от фирма "Кремона".

На второ място журито класира холандската изпълнителка Нина Лин. Тя впечатли всички присъстващи с красивия си нежен глас с голям диапазон и мелодичните си песни с кънтри насоченост. Нина се сдоби с награда от студио "Ретро" – запис на сингъл.

Трети се класира поетът с китара Пламен Димитров, който получи силни овации за песента си "Ненужните неща". Той беше награден с оборудване от музикална къща "Фактор".

Специалната награда от бутик-хотел "Оборище 63" беше връчена на актьора и уличен музикант Красимир Кирчев, който разсмя публиката със забавни текстове и сценично присъствие.

Участниците и екипът на фестивала получиха по бутилка уиски "Джеймисън", дадена лично от техния представител за БалканитеДжерад Манинг.

За финал всички участници се качиха на сцената, за да изпълнят вечната песен на група Queen "We Are The Champions" в памет на Фреди Меркюри.

Специален гост на фестивала за "поети с китари" беше финансистът от Калифорния Лари Бийл, който подпомага проявата още от първата ѝ година.

Очаквайте осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest през октомври 2024 година, прикани Лили Друмева-О’Райли, директор и пиар на събитието.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички