Обявиха Джон Бон Джоуви за Личност на годината


Обявиха Джон Бон Джоуви за Личност на годината

1060

Джон Бон Джоуви бе обявен за Личност на годината на организацията MusiCares.

Носителят на "Грами" ще бъде 33-ият музикант, получил почетното отличие, а церемонията по връчването ще се състои в Лос Анджелис на 2 февруари. Приходите от гала вечерта през февруари ще бъдат използвани от MusiCares, за да продължат дейността си по подпомагане на музиканти в най-различни аспекти от живота и работата им. Джон Бон Джоуви е избран не само заради музикалните му постижения, но и заради неговата дългогодишна филантропска дейност.

Ето какво казва Лаура Сегура - изпълнителен директор на MusiCares: "Развълнувани сме да наградим Джон Бон Джоуви като Личност на годината. Неговият удивителен принос за рок музиката не само е оставил незабравима следа в музикалната индустрия, но и в сърцата на безброй фенове по целия свят. Освен това дългогодишното му посвещаване на подпомагането с храна на различни групи и социални слоеве вдъхновява всички нас. Нямам търпение да почетем него и всички негови дейности, с които прави света ни по-добър, и да го отпразнуваме".

През 2006 г. той създава фондация Jon Bon Jovi Soul Foundation, която е посветена на прекъсването на цикъла на глад, бедност и бездомни хора.

"Наистина съм смирен да бъда тазгодишният носител на наградата MusiCares", каза Джон Бон Джоуви в изявление. "Работата на MusiCares с музикални професионалисти е жизненоважна за създаването на така необходимата подкрепа и уелнес програми, които култивират по-здравословна и по-жизнена общност за всички нас. Филантропската работа е крайъгълен камък в живота ми и винаги е вървяла в тандем с моята музикална кариера и постижения. Преди почти две десетилетия, когато създадох JBJ Soul Foundation и JBJ Soul Kitchens, видях от първа ръка и продължавам да виждам днес въздействието на благотворителната работа в общността. Знам това със сигурност: помагайки на общността си помагаме на себе си", коментира великият музикант, който има два ресторанта, в които можеш да се храниш, без да плащаш и редовно сам сервира  порции на бедните, а после мие чинии в кухнята.

Джон Бон Джоуви е на 61, което го прави най-младият солов изпълнител носител на отличието, откакто Дон Хенли (Еagles) получи отличието на 59 години през 2007 г. MusiCares обикновено избира артисти-ветерани, защото те имат десетилетия връзки в индустрията, което означава повече билети и маси, продадени за благотворителното събитие, отбелязва Billboard.

Джон Бон Джоуви е вторият роден в Ню Джърси, получил тази чест, след Брус Спрингстийн през 2013 г. Това не е първият път, когато лидер на група или ключов член на действаща банда е почитан индивидуално. Том Пети (2017), Спрингстийн (2013), Боно (2003) и Хенли (2007) също бяха откроени. Две групи са получавали отличието - Aerosmith (2020) и Fleetwood Mac (2018).

Церемонията "Личност на годината" е едно от най-важните събития по време на Седмицата на  "Грами ". Тя включва прием с коктейл, последван от вечеря и концерт с участието на други артисти, които отдават почит на носителя на отличието.

От 1991 г. парите, събрани от тази гала, отиват към програмите за здраве и човешки услуги на MusiCares, които подпомагат музикалната общност с физическо и психическо здраве, възстановяване от пристрастяване, превантивни клиники, непредвидени лични спешни случаи и помощ при бедствия.

Групата Bon Jovi беше въведена в "Залата на славата на рок-ен-рола" през 2018 г. Тя получи единственото си "Грами" до момента през 2007 г. за "Who Says You Can’t Go Home“ с участието на Дженифър Нетълс, което беше избрано за най-добра кънтри колаборация с вокали. Бандата има шест албума № 1в Billboard 200 – "Slippery When Wet" (1986-87), "New Jersey" (1988), "Lost Highway" (2007), "The Circle" (2009), "What About Now" (2013) и "This House Is Not For Sale" (2016).

Bon Jovi отбеляза четири № 1 хита в Billboard Hot 100 – "You Give Love A Bad Name", "Livin’ Оn А Prayer", "Bad Medicine" и "I’ll Be There For You". В допълнение, Jon Bon Jovi има едно солов № 1 в Hot 100, "Blaze Оf Glory" (от "Young Guns II" ). Бандата има и един хит № 1 в класацията Hot Country Songs – и колко рок групи могат да кажат това? – с гореспоменатия "Кой казва, че не можеш да се прибереш у дома", а песента води две седмици през май 2006 година.

От създаването си през 2006 г. Jon Bon Jovi Soul Foundation е осигурила повече от 700 единици достъпни и поддържащи жилища в 11 щата и е предоставила домове на 77 бездомни ветерани, заедно със стабилна подкрепа на място. Джон и съпругата му Доротея отвориха първия JBJ Soul Kitchen през 2011 година, обществен ресторант с нестопанска цел с модел на плащане напред и с положен труд, и оттогава са сервирали повече от 100 000 ястия на различни места.

Индивидуалните билети за събитието "Личност на годината" на MusiCares започват от 2 500 долара. По-хубавите места са на цени от 3 500 долара до 6 000 долара. Масите с 12 места тръгват от 25 000 долара и достигат до 70 000 долара. Но пакет от три маси може да бъде закупен за 200 000 долара, с 10 000 долара отстъпка от цената.

Сред другите музиканти, обявявани за Личност на годината от MusiCares, са Бери Горди, Смоуки Робинсън, Джони Мичъл, Доли Партън, Флийтууд Мак , Нийл Даймънд и Нийл Йънг.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички