Стинг с най-високата награда на Британската академия на композиторите и текстописците


Стинг с най-високата награда на Британската академия на композиторите и текстописците

1147

Стинг ще получи почетно членство от Британската академия на композиторите и текстописците "Айвър Новело".

Това е най-голямото признание от авторската организация. Отличието се присъжда на творци, "които са променили и предефинирали изкуството и майсторството на създаване на музика". Знаменитият британец, който има четири награди "Айвър Новело", ще стане 23-ият почетен член на Академията. Сред почетните членове са Елтън Джон, Пол Макартни, Кейт Буш и Андрю Лойд Уебър. Миналата година отличието беше присъдено на Питър Гейбриъл.

"От всички награди в света на музиката, тези за мен са най-престижните. Писането на песни е труден занаят и Академията "Айвър Новело" е неговата гилдия - каза 71-годишният Стинг в изявление - За мен е удоволствие и чест да ми бъде предложено това почетно членство, с което ще бъда признат от тази изключителна група автори на песни и ще се присъединя към всички, които са преминали по този път преди нас",

Жилото има над 100 милиона продадени албума от времето, когато е част от рок групата Полис (The Police), и като солов изпълнител.

Наградите "Айвър Новело" са наречени на уелския композитор и актьор. Те са връчени за първи път през 1956 г. Тазгодишните номинирани ще бъдат обявени през април.

Снимка: Shutterstock

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички