Ал ди Меола с два концерта в България


Ал ди Меола с два концерта в България

6252

Ал ди Меола (Al Di Meola) ще завърши световното си турне New World Sinfonia в България.

При това не с един, а с цели два концерта. Първият от тях е палата No 7 на Международния панаир в Пловдив на 10 ноември, на следващия ден е изявата в Sofia Live Club.

За разлика от гостуването си в Пловдив през 2008, китарният гранд сега е без акордеонист, но за сметка на това пристига с басист и барабанист. Във формацията му са Пео Алонси (Peo Alfonsi) – китара, Гумби Ортиз (Gumbi Ortiz) – перкусии, Петер Казас (Peter Kaszas) – барабани, и кубинецът Виктор Миранда (Victor Miranda) – акустичен бас.

Билети за шоуто в Пловдив на промоционални цени от 20 до 60 лв. се продават в мрежата на Eventim и онлайн на www.eventim.bg.

Ал ди Меола е световна джаз и уърлд звезда. Майсторът на жицата радва любителите на музиката вече четири десетилетия. За българската публика ще бъде удоволствие да се докосне до магията на един същински оригинал.

Кариерата на музиканта започва през 1974 в групата на пианиста Чък Къриа, а соловите му проекти датират от 1976.  В дискографията си има 43 албума, сред които и мултиплатиненият "Петък вечер в Сан Франциско".

През бляскавия си артистичен път Ди Меола работи с най-добрите имена на световната сцена – Стенли Кларк, Карлос Сантана, Жан-Люк Понти, Джон Маклафлин, Пако де Лусия и много други.

Награждаван 4 пъти за най-добър джаз китарист, той не спира да поднася експлозията и емоцията на своята музика в препълнени зали.

През 2000 Ал формира проектa Al Di Meola New World Sinfonia, в който вземат участие музиканти от Аржентина, Куба, Израел, Италия и други.

Както MySound.bg вече писа, Ди Меола стартира въпросното турне от България през 2009. 

Изявата му в столицата бе сред най-изисканите събития на годината.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички