Концертът на Джон Лорд в София - на две части


Концертът на Джон Лорд в София - на две части

8239

Концертът на Джон Лорд (Jon Lord) в София ще се състои от две части, информираха организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис".

Както MySound.bg съобщи, изявата на именития пианист, някога в Дийп Пърпъл (Deep Purple), е в зала 1 на НДК на 30 октомври, като част от фестивала Music: Jam 2010.

Гостът ще бъде на сцената със Софийската филхармония и Найден Тодоров, който дирижира Пловдивското оперно-филхармонично дружество на концерта на Лорд в Пловдив миналата година. Редом с тях отново ще бъдат музикантите от група Те  – Дарин Василев - китара, Ивайло Звездомиров - бас и Венко Поромански - барабани, които знаковият пианист високо цени. Талантливата Катаржина Уаска - Кася, ще придружава Джон и тази година, а мъжките вокали са поверени на Яниш Самюъл, шведски музикант, с когото двамата работят от скоро.

Лорд ще зарадва почитателите с изпълнението на "Sarabande Suite" в първата част на концерта. Това ще е второто изпълнение на сюитата на живо, в пълен вариант, след концерта в Будапеща тази година. "Sarabande Suite" е едно от най-популярните произведения за симфоничен оркестър на Джон Лорд и едновременно с това и едно от най-обичаните. Творбата включва частите "Fantasia", "Sarabande", "Aria", "Gigue", "Bourrée", "Pavane", "Caprice" и "Finale". Авторът композира сюитата докато живее на плажа в Калифорния през 1975, а за вдъхновение му служи прекрасната гледка към Тихия океан.

Във втората част на изявата публиката ще може да се наслади на изпълненията с група и симфоничен оркестър на някои от най-емблематичните парчета на Дийп Пърпъл. По думите на самия Джон Лорд, феновете обичат и очакват песните на Пърпъл, защото тяхното послание е актуално и до днес. За пръв път във втората част на концерта ще бъдат включени толкова много парчета на любимата група. Някои от заглавията, които музикантът обещава да прозвучат, са незабравимите "Pictures Of Home", "Perfect Strangers", "Child In Time" и "Soldier Of Fortune". По всичко личи, че концертът ще бъде изключително преживяване за почитателите.

Билетите на цени от 30 до 80 лв. все още могат да бъдат закупени от касите на "Тикетпро" и онлайн на www.ticketpro.bg .

Събитието се подкрепя от Частно банкиране на банка "ДСК".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички