Цвети Чендова featuring Baz Gaisne


Цвети Чендова featuring Baz Gaisne

6988

Премиера на новата песен на Цвети Чендова и Baz Gaisne - "The Luxury Hotel", ще се състои в столичния джаз-бар Soul In Da Hole от 21 до 22 часа утре, 29 октомври.

Концерт-промоцията е в афиша на Sofia Calling Paris.

Изявата е добра възможност да чуете как рок-ен-ролът среща джаза в акустична среда с участието на Цвети Чендова (вокал), Baz Gaisne (китара) (на снимката вляво), Борис Таслев (бас), Стефан Кожухаров (барабани) и Тони Златанов (пиано).

За французина Baz, който през деня кротко се изявява като дизайнер в парижки офис, това ще е поредното развихряне на българска сцена след като през септември, заедно с Цвети, Веселин Веселинов-Еко и оркестър Карандила, демонстрира вокално-инструментални умения на созополска сцена.

Sofia Сalling Paris е част от поредицата ранни концерти, които тръгнаха в популярното заведение от началото на октомври с шоу на младата банда The Soul Shakers на пианиста Мартин Марков.

Цветелина Чендова завършва НБУ със специалност музикално-сценични изкуства, профил джаз пеене, в класовете на Ангел Заберски и Алис Буварян.

Работила е с повечето известни джазови музиканти на България - Михаил Йосифов, Аглел Заберски-син, група Акага, Владимир Карпаров, Димитър Шанов, Велислав Стоянов, Веселин Веселинов-Еко и други. Цвети Чендова смело експериментира, включвайки се като гост певица в някои от последните концерти на група Карандила. Участвала е на фестивалите "Аполония", "София ДжаZZ Плюс", "Блус Фест Бургас", ParkLive.

След като през лятото Цвети представи песента си „Не знам какво” по музика на Веселин Веселинов-Еко и текст Гери Турийска, тя се завръща с ново парче, написано специално за нея от французина Baz Gaisne.

Baz Gaisne – роден и израснал в Париж мултиартист – пише музика, свири на китара, занимава се с графичен дизайн, илюстрации и писане. Известно време живее и работи в Америка, където е асистент на майстора на китари James Trussart. След това животът го отвежда в Швеция, където работи с много музиканти – там се ражда проектът му baz limited със Sofia Nilsson – джаз певица от Стокхолм. Международният проект изследва мъжките и женските вокални хармонии, за да  възроди отново традицията на групите с два вокала и креативността на 60-е и 70-е години на 20 век с тежки или леки китари, пиано мелодии и емоционално заредени вокали. По време на престоя си в България тази есен, Baz и Цвети ще запишат нова версия на песента му "Evil Today" от албума на baz limited "pop songs can’t last forever".

Песента "The Luxury Hotel" описва различно горчиво-сладки сцени, на които човек може да стане свидетел в един петзвезден хотел, разказани в боса-нова/поп мелодия.

Домакин на Sofia Calling Paris 3 ще е френската столица Париж.

Soul In Da Hole е на булевард "Витоша" 180.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички