Калин Вельов за Свети Валентин 2011


Калин Вельов за Свети Валентин 2011

1516

Соловият дебют на Калин Вельов ще се нарича "Албумът с две лица".

"Ще се появи официално на 14 февруари, за Свети Валентин", поясни вихреният перкусионист за MySound.bg. Проектът бе анонсиран успешно от "Ден след ден" и "Песен за теб". Следващият сингъл - "Бягство", ще бъде клипиран скоро от режисьора Георги Тошев.

"Получава се доста интересно, но и аз се старая наистина - влагам много енергия", призна Вельов. Той ще форсира работата по диска веднага след края на клубното си турне с Тумбаито, което започва от варненското казино "Черно море" довечера.

Останалите спирки от обиколката на салса формацията - заедно с екзотичната вокалистка Долорес де ла Каридад (Dolores De La Caridad), са в клуб "Карго", Варна, на 4 ноември, пловдивският клуб "Пико" на следващата вечер, и клуб "Аугуста" в Хисаря на 6 ноември.

След приключване на лятното си турне с Schweppes Mojito през септември и последвалия концерт в Букурещ с Ерман Оливера (Herman Olivera), Вельов и Тумбаито покориха и съседна Македония. Музикантите се изявиха неколкократно в кубинския бар La Bodeguita del Medio (от там е снимката) в Скопие, част от световната престижна верига, прочула се като любимото място на Хемингуей.

"Това е единственият подобен бар на Балканите и в Централна Европа", уточни Калин.

Българите бяха приети изключително топло. Македонската национална телевизия "Алфа" покани нашите да гостуват в едно от най-гледаните музикални предавания - Cotton Club, където Тумбаито изпълниха авторските си песни и няколко латино хитове. Гости на групата в La Bodeguita бяха и министърът на културата Вежди Рашидов, българският посланик и нашата  делегация на Министерството на културата заедно с колегите си от Хърватско и Македония.

Успоредно с индивидуалните си изпълнения, Вельов бистри и останалите проекти, в които участва.

Както вече съобщихме, той и Тумбаито възнамеряват да запишат албум с латино кавъри на звездни български парчета от близкото минало. В предварителните им намерения са класики от репертоара на Леа Иванова, Паша Христова и много други.

"Няма да го бързаме, предестои да избираме тепърва. Цялата зима е наша", довери Вельов, но призна, че ограничава участията. "Колкото по-малко са те, толкова повече време остава да се концентрирам върху студийните сесии", обясни музикантът. 

DJ Борче пък подготвя ремикси към две от парчетата, включени в дебюта на Калин и Нина Николина - "Абсент". Те са версии по "Ароматен цвят" и "Бъди до мен".

"Феновете да ги очакват до края на годината", поясни перкусионистът, който е автор на музиката и аранжимента и на двете мелодии.   

Още - на:

www.kalinveliov.com

www.tumbaito-bg.com

www.nina-nikolina.com

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички