Бяла британка, черен глас насред фънки бийт у нас


Бяла британка, черен глас насред фънки бийт у нас

5995

Серията от музикални и културни събития Reel Feel продължава с гостуването на Алис Ръсел (Alice Russell) и TM Juke.

Тандемът от глас и творец пристига в Sofia Live Club на 6 ноември, като освен с шеметно музикално представяне ще се включи и в отворена дискусия с посетителите преди това.

Както MySound.bg вече отбеляза, до края на година ни очакват още интересни гости и изпълнители в афиша на събитието. След Kon & Amir, които откриха серията на 15 октомври, наред са един от феноменалните съвременни женски вокали и човекът, който е сред основните двигатели на музиката на Ръсел.

Алис Ръсел е известна като бялата британка с черния глас. Тя е от феномените, които трябва да бъдат видяни на живо. Звучи така, сякаш е израснала по улиците на Детройт, точно зад ъгъла на легендарните звукозаписни студия на Motown. В действителност обаче е от Брайтън, Великобритания, пеейки в църковен хор като малка. Когато е на сцената, се случва магия, в която джаз, госпъл, соул и фънк извират от едно единствено място – нейната бленда. И макар често да я сравняват с Ейми Уайнхаус (Amy Whinehouse) и Дъфи (Duffy), е достатъчно да се знае, че по-скоро тя е еталон за тях, отколкото обратното. Освен с 4-е солови албума, Алис е известна с многобройните си колаборации с Куантик Соул Оркестра (Quantic Soul Orchestra), Мистър Скръф (Mr. Scruff) и TM Juke, a кавърите й на “Seven Nation Army” по Уайт Страйпс (White Stripes) и „Crazy” на Нарлс Баркли (Gnarles Barkley) често са по-предпочитани дори от самите оригинали.

TM Juke (Alex Cowan) пък е композиторът, аранжорът и продуцентът на по-голямата част от музиката на Ръсел. И не само.... Той е и уникален диджей и експериментатор, а с китарата е като със сродна душа. Освен като автор на два солови албума и 5 самостоятелни сингъла, за мнозина Алекс е познат и като половината от дуото Me & You, в което работи с главната фигура зад лейбъла Tru ThoughtsРобърт Люис. Неотдавна издаде и албум с барабаниста на Бонобо (Bonobo) - като Джек Бейкър трио (Jack Baker Trio), който е сам, но свири като за трио. Участията на TM Juke в компилации и са безбройни.

Преминал с китара през класическата и джаз музиката - без да загърбва  дигиталните технологии обаче, с Алекс изживяването е равносилно на пътешествие между световете на фънк, соул, латин, броукън буги, джаз, а дори дръм-ен-бейс и дъбстеп направленията. Затова по-точно е да се каже, че TM Juke прескача точните стилови категоризации, което е един от най-силните му козове.

Алис овърша овациите на родните ценители през 2009. 

Домакин на поредицата Reel Feel е Sofia Live Club.

За още подробности около партитата, участниците и най-вече за възможности да се сдобиете с безплатни билети за отделните събития, следете Twitter профила на Reel Feel

http://twitter.com/reel_feel

официалния сайт

http://reelfeel.bg

или се присъединете към страницата във Facebook

http://sn.im/reelfeel

www.reelfeel.bg

www.myspace.com/konandamir

www.myspace.com/tmjuke

www.alicerussell.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички