Тангра Мега Рок - най-якото радио в България


Тангра Мега Рок - най-якото радио в България

6928

"Алфа Рисърч" - водеща агенция за маркетингови и социални проучвания, публикува резултатите от последните изследвания на радиоаудиторията в България оня ден.

"Тангра Мега Рок" има месечно приблизително 109 000 слушатели в страната. Въпреки че то разчита само и единствено на алтернативни и модерни начини на разпространение - онлайн, сателит, кабел и мобилни телефони, резултатът на ТМР е съизмерими с радиостанциите, които използват все още масовия УКВ ефир.

Медията събира 1.7 %, срещу 2.0 % на Star FM, 4.0 % на Z-Rock и 3.9 % на радио "1 Рок". При това тук не влизат многобройните слушатели на ТМР в българските общности в САЩ, Англия, Германия, Франция, Австралия и други, където радиото е особено популярно.

"Не е зле, но не сме и особено изненадани", коментира програмният директор на "Тангра Мега Рок" Васил Върбанов.

"Всичко това е част от нашия стратегически план още от старта на радиото преди 4 години и половина. Нашето влияние ще става все по-голямо. Когато пуснахме радиото, "рок" беше мръсна дума у нас, но ние скочихме смело. Не рискувахме много, защото бяхме наясно, че рок общността в България е многобройна", не без гордост припомня Върбанов.


"Вдъхновени от успеха ни, популярни радиобосове преориентираха своите корпоративни формати към рока и така се нароиха наши "последователи". Това е чудесно, защото феновете имат по-голям избор", допълва популярният водещ.

“За нас е ценно това, че голяма част от нашите слушатели не ни слушат по 10-15 минути дневно, а средно по 4-5 часа. Сред тях почти няма СЛУЧАЙНИ и повечето знаят за какво става дума, когато говорим за РОК КУЛТУРА. Благодаря на всички, които са с нас. Ние водим тази война от дълго време – все пак тук е ядрото на легендарното ефирно "Тангра". Продължаваме идеята "Тангра" – традиция с вече 18-годишна история. Като се има предвид "хандикапа", с който влизаме в това преброяване, ми се струва, че ние сме победителите!”, завършва Васил Върбанов и подчертава, че екипът на "Тангра Мега Рок" няма никакво намерение да се бори за ефирна честота.

"За да загубим своята независимост ли? Няма да стане. Пък и това са отживелици. Времето е технологиите работят само в наша полза. Очакваме нови победи -  Beat the bastards!”, прикани рокаджията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички