Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Светла Иванова представи книгата Светът (между) в краката й


Светла Иванова представи книгата Светът (между) в краката й

7174

Светла Иванова избра Мария Силвестър да представи нейната втора книга - „Светът (между) в краката й”.

Ексцентричната актриса прочете избрани откъси от романа на певицата, с което искрено разсмя и шашна присъстващите с нецензурния език на главната героиня Вихра. Сред гостите на събитието в столичната книжарница „Пингвините” през уикенда бяха Любен Дилов-син - редактор на романа, сценаристът на „Шоуто на СлавиИвайло Вълчев и писателят Димитър Шумналиев.

Дилов определи „Светът (между) в краката й” като съвременна книга, в която в част от героините можем да разпознаем известни родни дами. Писателят разкри, че творбата е толкова откровена, че едно издателство отказало да издава книгата, тъй като я взело за еротичен роман. Шумналиев пък нарече романа „дневник на автора”.

Сред присъстващите бяха и шефката на "БГ радио" Ана-Мария Тонкова, музикантът Момчил Колев, хроникьорът Иван Тенев, бившият председател на Върховния касационен съд - Иван Григоров със съпругата си, поетът и текстописец Александър Петров.

Светла заяви, че оставя читателите да преценят как се е справила в писането. Тя каза, че двете й книги (първата е „Забранено до 18”) могат да се четат и поотделно, обяви и това, че пише трета книга в момента.

След ”отпуска по майчинство” изпълнителката на "C’est La Vie" не смята да загърби и музикалната си кариера. Тя работи по видеоклип и албум, които ще бъдат готови скоро.

Пред медиите певицата каза, че оттеглянето й от сцената заради раждането на сина й Виктор не означава, че е приключила с кариерата си.

”Спрях сценичните си изяви в четвъртия месец, когато бях бременна. Малко преди това направихме клипа към песента "Сладка отрова" с Орлин Павлов, но нямах възможност да я представим добре, защото не ми харесваше да се разхождам с корема по интервюта и сцени. Има време за всичко”, обясни Иванова. „Реших да се отдам на най-важното нещо в живота ми – да бъда майка. Подготвях се за отговорността да бъда родител и в момента се наслаждавам на всичко, свързано с отглеждането Виктор. Неговите малки постижения са по-важни от моите. Продължавам да пиша, да правя нови песни. Нещата се случват по-бавно, но мисля че ги правя по-качествено. Избрах музиката и текстовете към новите ми песни", разказа още тя.

„Писането си е работа, като всяка друга и трябва да прекараш часове пред компютъра, за да се получи нещо, което можеш да дадеш и на другите да прочетат. Често вадя бележник на най-необичайни места, за да запиша някой израз или чута история, която може да се доразвие. Но писането определено развива и друго качество – да чуваш и да улавяш това, което ти трябва”, допълни певицата.

Светът (между) в краката й” (изд. "Сиела") провокира още с представянето на новия жанр Dicklit, което според авторката е точно обратното на Chicklit– т.е. литература не само за мацки. В предговора е обяснено по-подробно тълкуването, което издателите и литературният редактор влагат в този нов изказ.

Стилът на книгата отново ни провокира, но този път по-завършен и зрял. На гърба на корицата Любен Дилов го определя, като „неподражаем”, а в интернет можем да прочетем описания, като „ярък” и „цветен”. Самата Светла споделя, че целта й е била да пише по начина, по който обича да чете „с езика на улицата, без речник, за забавление”. Късите й изречения шибат като камшик, а диалозите й са наистина като записани с диктофон от нашето ежедневие. За героинята си Вихра авторката казва, че е „измислен, събирателен образ на момиче, което е готово на всичко, за да постигне това, което иска”.

"Тя не е пример за подражание, но кой от нас е?", пита риторично Иванова.
 
Относно това какво я вдъхновява да пише, Светла признава: "Силно усещане, изречение, жест, разочарование, впечатление, конфликт, болка, радост, сън, желание, страх... Всичко, което ме кара да го чуя, запомня, запиша и развия, като история. Но не чакам вдъхновение, за да седна да пиша. То идва по-лесно, когато пишеш, отколкото когато чакаш".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички