Фестивал на ударните инструменти започва в Sofia Live Club


Фестивал на ударните инструменти започва в Sofia Live Club

6683

Фестивал на ударните инструменти - Sofia Drum Show, започва в Sofia Live Club от 14 часа днес.

Проектът има за цел да популяризира ударните инструменти като представя пред българска публика барабанисти от световна величина и да даде възможност на родни и чужди музиканти да участват в него чрез обмяна на идеи и опит.

Холандският дует Дръмбасадорс (Drumbassadors), немският джаз музикант и преподавател - професор Михаел Кютнер, и италианският барабанист Жанлюка Гарсия са специални гости на събитието.

В рамките на фестивала ще се проведе конкурс, в който ще участват млади изпълнители от България, Латвия и Румъния.

Освен че ще се изявят като членове на журито, Михаел Кютнер и Жанлюка Гарсия ще проведат уъркшопове, в които ще споделят своя опит в областта на ударните инструменти с участниците в конкурса и с публиката. Във фестивала ще се развихри и 17-годишният барабанист Николай Тошев, който спечели първото място в конкурса през 2008, а това лято взе първа награда на конкурса Baltic Drummers’ League, провел се в рамките на Saulkrasti Jazz Fest 2010, Латвия.

Sofia Drum Show ще бъде закрит с атрактивното шоу на двамата холандски виртуози - René Creemers и Wim de Vries, познати като Дръмбасадорс.

Главен вдъхновител и идеен генератор на събитието е барабанистът на група Тe Венко Поромански -, действащ музикант и преподавател по ударни инструменти в НБУ.

След първото си издание през 2008, конкурсът за млади барабанисти - Drumset Competition, става международен тази година.

На финала на събитието довечера се очакват дръмъри от от България, Латвия и Румъния.

Изявата се организира от Нов български университет, "Динакорд - България", MusicWorld.bg със съдействието на Yamaha Drums, Paiste Cymbals и Drumсenter - Sofia.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички