Миленита - за чистата радост от живота


Миленита - за чистата радост от живота

8014

Вторият албум на Миленита вече факт.

"Gato" е по музикалните магазини у нас от вчера.

Неговото официално представяне е обявено в Sofia Live Club на 6 янаури.
 
Дългоочакваният нов проект за знаковата изпълнителка идва след пробивния й дебют "Do It Again" (2005). Дискът "Gato" ("котка" на испански и италиански) е кръстен на едно от парчетата в него – "Gato Jmunderiño".

Продукцията предлага 14 песни – всички до една са композирани, аранжирани, написани и изпяти от самата Миленита. Парчетата са на английски, български и испански. Между тях има както силно мелодични любовни мелодии – „Сън, сън” и „Няма”,  така и песни за чистата радост от живота - "Sitting On The Fence", а и парчета със суперизтрещели хумористични текстове.
 
"Доктор Башар, имах кошмар/ че тази сутрин в 5 вървя по парапет/ Отвори уста, изплези език, кажи а-а, съблечи се, облечи се/ Oh mon cher Hercule - ти си сомнамбул”, или както се пее в „Махала”: "Чешмеджийо, ела на акъла ти да уйдисам!".

В "Gato" има музика. Музика за тъга. Музика за смях. Музика за бар. Музика за плаж. Музика за любов, отчитат посветени в новия материал на Миленита.

Той бе анонсиран от видеоклипа "Черни котараци" (кадър на снимката). В противовес на предизвикателния текст, визията към парчето е семпла и минималистична. Главни герои в него са Миленита и актьорът от Народния театър, "Стъклен дом" и "Мисия Лондон"– Юлиан Вергов.

След лиричните парчета "Назад" и "Няма" – "Черни котараци" има по-скоро забавно звучене в характерния за Миленита стил. "Пичове, не мога да определя стила, честно”, признава с присъщата си слънчевост вокалистката. Както обикновено, автор на музиката и текста е самата тя, което личи от изречения като: "Тук един колега хлъзгаво ме гледа; нека да си мърка – мене не ме бърка". Видеото е режисирано от Димитър Коцев-Шошо, чийто нов филм "Лора от сутрин до вечер" - по едноименната му книга, ще е скоро по кината с Миленита в главната роля.

"Gato" е в Orange Center, книжарници "Сиела", верига магазини Public и други.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички