Скилър и Миленита ще участват в Buskers Play In


Скилър и Миленита ще участват в Buskers Play In

1742

Кампания за промяна на нагласата към уличните артисти предшества първия фестивал Buskers Play In.

Събитието ще се проведе в централната сграда на СУ "Св. Климент Охридски", Ректората, Южно крило, от 19.00 ч. на 13 януари. Изявата среща подкрепата на популярни лица от българската сцена като Скилър (Skiller) (вдясно на снимката), Явор Захариев от Гравити Ко. (Gravity Co.) и Миленита. Те се включиха съвместно с млади улични музиканти в кратки видеоклипове, осъществени съвместно с онлайн телевизията Musicspace TV (www.musicspace.bg), които показват, че изкуството на улицата не отстъпва по нищо на това под прожекторите.

"Тези клипове бяха част от развитието на идеята ни за подкрепа на уличните артисти. По този начин се надяваме да насочим вниманието на хората към  талантливите изпълнители, които са навсякъде, независимо дали ги гледаме от екран, концерт или на улицата. И най-важното - едните артисти могат да се забавляват и вдъхновяват, както  другите", сподели Цветелина Грозданова, мениджър събития на организаторите Teren Music. "Благодарни сме, че идеята ни бе подкрепена и от Софийския университет, който даде закрит терен на всички, показващи таланта си и на улицата", допълни тя.

За близо четиричасовия уличен фестивал са предвидени две основни сцени. На първата ще се изявяват редица музиканти с класически и екстравагантни инструменти като Йоана, Кремена, Джани (цигулки), Митака (саксофон), Ленкиш, Ники (барабани), Дарио (кларинет), Бъни (кахон), Хорхе (диджериду), както и камерен духов състав. В техните изпълнения ще се включи бийтбоксърът Скилър, а концертът на Миленита, както и джем сешънът с част от уличните музиканти, ще забият гвоздея в програмата на Buskers Play In

Другата сцена е запазена за импровизации от ХаХаХа Импро театър (http://www.wix.com/hahahaimpro/2010), инсталациите на акробатката Бенита Примо, танците на брейкърите от Слийпоукингз (Sleepwalkingz) и фокусите на Самуел (Samuel) (Франция) и Комбо Съркъс (Combo Circus) от Италия.

Предвидени са и специални работилници на преподаватели от музикалното училище Rockschool.bg и художничката Победа.

Организаторите уточняват, че въпреки съществуването на предварителна програма, всеки, които иска да покаже на какво е способен на улицата, е добре дошъл. Входът на фестивала е свободен, а изпълненията на артистите ще бъдат подгрявани от специално приготвени абсолютни коктейли. От Teren Music напомнят, че пушенето в сградата на Софийския университет e строго забранено.

Досега Teren Music са реализирали лятното турне на група N.O.H.A. в България, както и три успешни ТЕРЕН партита, всяко от които впечатлява със собствена уникална концепция.

Teren Music провежда и инициативата Share & Inspire, която от 2010 дава възможност на деца в неравностойно положение да се срещнат с талантливи артисти.

Още - на:

http://www.youtube.com/watch?v=gCyzkTW1Bds

www.terenmusic.com

http://www.facebook.com/pages/Animacionerite/113405452003542?ref=ts&v=wall#!/event.php?eid=107413689331326

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички