Емил Димитров: Любов! Слава! Самота!


Емил Димитров: Любов! Слава! Самота!

9121

DVD, наречено "Любов! Слава! Самота! Истинската история на Емил Димитров", вече е арте факт на пазара у нас.

Документалният филм е на режисьора Стилиян Иванов.

1 500 копия от дългоочакваната продукция потеглят към музикалните училища, библиотеки и читалища на България, месец след 70-я рожден ден на естрадната легенда.В продукцията, заснет през 2001, участват имена като Алла Пугачова, Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Коста Цонев, Стоянка Мутафова, Грета Ганчева и други.   

Идеята е на Ивелин Николов от Плевен, който иска да запази паметта за най-продавания български певец на всички времена, чиито плочи са тиражирани в 50 милиона в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка. Лимитиран тираж на колекционерското издание вече има и по книжарниците.

Момчето, което възпя куклата Арлекино, изживя съдбата на своя приказен герой. Роди се като него в провинциален град. Родителите му бяха артисти. Бащата -  факирът Мити, и майката - мадам Сизи, не се разделят с малкия си син в дългите и уморителни турнета из България.

Емил израства зад кулисите, в света на сцената, театъра и чудните превъплащения и заживява в този свят, за да се раздаде на публиката без остатък. Животът му прилича на клиширана холивудска история, в която има бърз пробив, дълъг сценичен живот, популярност, а зад тях – загубени приятелства, фалш и болка. Живот изпълнен с любов, слава и ... самота!

Това е истинската история на Емил Димитров.

Приказката отреди на куклата на конци Арлекино тъжната роля на вечния влюбен - в песента и живота. Такъв остана Емил. Като своя трагичен герой, той се превърна в кукла на конци в ръцете на съдбата.

Историята на покойния титан на българската популярна музика напомня тези на големите в световната поп и рок музика – Дженис Джоплин, Джим Морисън, Далида...

Емил взе всичко, което се полага на големия артист. Но след любовта и славата, краят на тази история има своя логичен завършек – самота!

Това е истинската история на Емил Димитров.

Откъс от филма - на:

http://www.youtube.com/watch?v=plFKx1JlHbM

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички