Професура по пиано от Владимир Радулов на Лайв Зара Джаз


Професура по пиано от Владимир Радулов на Лайв Зара Джаз

5776

Осемнайсетото издание на популярните срещи "Лайв Зара Джаз" ще посрещне един по-различен и нетрадиционен гост.

Професор Владимир Радулов – доктор на педагогическите науки, водещ специалист в обучението и рехабилитацията на зрително затруднени деца и възрастни, преподавател по История на джаза в Музикалната академия, ще се изяви в регионалната библиотека "Захарий Княжески", Стара Загора, от 18.30 довечера.

Самият той е полусляп в света на предметите и цветовете, но с ясен поглед и дълбоко усещане за света на музиката. Джазът е негова юношеска любов – силна и запомняща се завинаги. Очарован и изкушен от Луис Армстронг, Ела Фицджералд, Бени Гудман, Радулов започва да свири на акордеон, а по-късно на пиано. Като студент с лекота се налага като водещ музикант в университетския джаз квинтет, става и негов ръководител по-късно. Създава и първия студентски джаз клуб към СУ "Климент Охридски", изнася беседи за джаза, кани водещи музиканти. Тази дейност е в основата на бъдещите му изяви като радиоводещ. Той е и един от основателите на Рагтайм бенд - формация, дала началото на кариерата на не един и двама водещи български джазмени.

Джазът е райска алея за душата, джазът е провиждане. Така професорът описва страстта си и вече 25 години я споделя със слушателите всеки вторник вечер, когато  застава пред микрофона на предаването "Джаз студио" на програма "Хоризонт".

В концерта ще му партнират Венци Благоев (тромпет) и младите зарААртисти.
Билетите - по 7 лв.
 Традиционният за събитието майсторски клас започва в 16.00 часа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички