Любовите на Патрисия Каас и Едит Пиаф


Любовите на Патрисия Каас и Едит Пиаф

5247

Образите на две знакови френски певици - Едит Пиаф и Патрисия Каас (на снимката), са интерпретирани от режисьора Клод Льолуш (Claude Lelouch).

Неговите филми са афиша на 15-о издание на "София Филм Фест", който започва днес.

"Едит и Марсел" е важна спирка за режисьора в изследването на митичната любов. Преди Втората световна война Едит Пиаф и Марсел Сердан са на път да се превърнат в легенди. И двамата произлизат от бедни семейства и са израснали по улиците на Париж, но Пиаф става една от най-популярните и успешни певици в цял свят, известна с посветените на трагичната любов песни, а Сердан е непобедим шампион по бокс. След войната двамата се срещат и изживяват страстна любов, с ужасяващо тъжен финал. Тяхната история се развива паралелно с тази на Жак и Марго – обикновени хора, които се запознават при необикновени обстоятелства и чиято връзка също е белязана от жестокостта на съдбата.

Лентата ще бъде показана в столичното кино "Одеон" от 18 часа днес. (170').

"И сега... дами и господа" на Клод Льолуш започва във Френския културен институт точно в 18 часа. Това е може би е първата любовна история между мъж и жена, които искат... да нямат нищо общо с любовта никога вече. Изключително силно актьорско присъствие: Джеръми Айрънс, Патрисия Каас, Алесандра Мартинес, Тиери Лермит, Клаудия Кардинале.

Гангстерът Валънтайн се отправя на околосветско плаване с великолепна яхта - по-скоро да загърби миналото, отколкото да избяга от полицията. Междувременно в марокански хотел пее уморената от живота джаз певица Джейн.И двамата са обсебени от една мисъл - да забравят миналото.

Делят ги океани от пясък, дюни от солена вода, упорити полицаи, кратки авантюри...

(133')

За 15-а година "София Филм Фест" (СФФ) (Sofia International Film Festival) ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София между 4 и 13 март.

Най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа, влязъл в класацията на 50-е топ фестивала според сп. "Варайъти", който достойно представя страната ни по целия свят.

Започнал като тематичен мюзик фест, преминал успешно през 14-е си издания, киномаратонът е събитие със сериозни заявки и за най-взискателната публика, защото представя актуалните тенденции в световното кино и най-новото от българското и регионалното кино пред света.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички