Румба Афисионадо откриват Party Zone на София Филм Фест 2011


Румба Афисионадо откриват Party Zone на София Филм Фест 2011

3519

Испански и латино ритми ще разтърсят клуб "Мати Д" в НДК от 22 часа довечера.

Тогава започва първият от общо седемте концерjа, включени в Рarty Zone на тазгодишния "София Филм Фест", поясни фронтменът на Румба Афисионадо (Rumba Aficionado) - Христо Коликов.

Именно неговата формация (на снимката) ще се погрижи за доброто настроение на вечерта. Специален гост на купона ще бъде Силви Кристел, позната на българския зрител (и особено на мъжката аудитория) от култовия филм "Емануела". Тя ще представи лично най-новата лента с нейно участие - "Два слънчеви дни" (2010) на режисьора Огньен Свиличич. Актрисата се завръща с неочаквано силно изпълнение в източноевропейската независима продукция, дело на хърватски и френски копродуценти.

Съставът на формацията включва Кристо – вокал и китари, Симеон и Цветан – китари, Бъни – кахон, Любо – перкусии, Алекс – бас китара и фламенко танцьорката Елена. Те ще бъдат подкрепени от DJ Dharba (Global Vision Circle) за пълноценен завършек на бурната нощ.

Изявата е част от Teren Music, които се включват в "София Филм Фест" със специални музикални вечери, обещавайки разнообразие от фънк, джази и латино ритми, инди рок, реге и още много звукови комбинации на живо от парти зоната на фестивала.

Всяка вечер между 5 и 11 март след 21.30 ч. входът на фестивалния център "Мати Д" ще бъде приятелски отворен за зрители на кино форума. Парти афишът включва изпълнения на D.A.N.G., Señor Buffo & The Synchronizers, Рубикуб (Rubikub), както и диджейски сетове от Emil Prize, Oto, Shaker Maker, Invoke & Dancing Angel и Brokoli.

Ето и как ще протичат събитията по дни - достъп до тях ще имат всички зрители, закупили билет за съответния ден от програмата на фестивала:

На 6 март зрителите на "София Филм Фест", които решат да се отбият в зоната на Teren Music, ще бъдат сериозно раздвижени от джази фънк звуците на момчетата от D.A.N.G., подкрепени от небезизвестния диджей Emil Prize. D.A.N.G. (DA NeW GeneratioN) са: Toдор Бакърджиев - тромпет, Кирил Зафиров - тромбон, Момчил Атанасов - пиано, Мартин Дойкин - бас, Стефан Цеков - барабани. Освен авторски парчета, петимата често представят музика от Roy Hargrove, Marvin Gaye, Stevie Wonder, Фред Уесли (Fred Wesley) ... Що се отнася до Емил Борисов (Emil Prize), той е моторът на набралите популярност Camp Session партита, а сетовете му често обединяват хип-хоп, ню фънк и брейкбийт.

Вечерта на 7 март ще е посветена на инди рок и брит поп теченията и няма как да не бъде свързана с предводителя на Britspotting партита у нас - Shaker Maker. Ето защо в понеделник ще звучат здрави звуци от любими на аудиторията английски банди. Малко по-късно един друг музикален терен - Sofia Live Club - ще се превърне в сборен пункт на стотици кино и музикални фенове, желаещи да се насладят на медения глас на Миленита. Концертът е с начален час 22.00 ч., а билети ще се продават на място на цена 10 лв.

8 март (вторник) ще зарадва гостите с разнообразие от уърлд, етно и дъб звучене, сервирано от едни от най-добрите в сферата диджеи в България - Dancing Angel & INVOKE (Global Vision Circle).

Доста лятно ще е настроението във фестивалния център на 9 март. Парти зоната ще стартира малко по-късно от предходните четири вечери, а публиката ще трябва да се подготви за сериозна доза топло реге звучене от диджей P6U (ZIONLIONZ SOUNDSYSTEM) и много ска и рокстеди парчета от безспорно атрактивните на сцената Señor Buffo & The Synchronizers. Накратко за себе си, момчетата споделят Сеньор Буфо енд Дъ Синкронайзърс се събират в началото на 2008 някъде по преките на Пиротска, София. Вдъхновяват ги плочите, ямайския национален отбор на музикалните експериментатори, лудите "черно-бели" ска танци и "хулиганските" моменти в ранното реге. В състава на бандата влизат Санди – барабани, Ради – вокали, Стефан (Mr. Smiff) – тромпет, Тони – бас, Съни – китара, Иван – китара, Киро – синтезатор и Митака – саксофон.

Интересна обещава да бъде и изявата на 10 март, когато към 23.00 ч. на сцената в "Мати Д" ще излезе очарователната Гери Турийска и групата й Рубикуб (Rubukub). Съвместният поп джаз проект на Гери, добре позната като автор, текстописец и водещ, и музикантите Веселин Веселинов - Еко (контрабас), Ангел Дюлгеров (китара), Краси Тодоров (клавир), Росен Ватев (барабани), ще е приятна изненада за всички, които до момента не са  съпреживявали с музиката им на живо.

Петимата ще изпълнят част от авторските си парчета, сред които "Uh Ah Oh", "The Last Dance" и "Still Together", както и интерпретации на любими мелодии от Massive Attack, Рошийн Мърфи (Roisin Murphy) и други. След полунощ за доброто настроение ще се погрижи DJ Oto (Groovy Sessions) с приятна комбинация от модерен фънк, соул, ню джаз, бугалу и брейк бийт, селектирани по подобаващ за истинските меломани начин.

На 11 март след 21.00 ч. пултът ще е изцяло поверен на Мартин Янков aka DJBrokoli , който си пада по джаза и експериментална електронна музика във възможно най-неконвенционалния им вид. Brokoli обича да ръководи звука както си иска, но винаги по най-добрия за аудиторията начин, твърдят запознати с неговите изяви.

ПРОГРАМАТА:

"Мати Д" & Teren Music:

5 март – DJ Dharba + Rumba Aficionado
6 март – Emil Prize + D.A.N.G.
7 март – Shaker Maker 
8 март – DJ Dancing Angel & DJ INVOKE
9 март – P6U (Zionlionz Soundsystem)+ Señor Buffo & The Synchronizers (начало 22.30)
10 март – DJ Oto + Rubikub (начало 23.00 ч.)
11 март –  Brokoli

Клуб "Мати Д" се намира над кино "Люмиер" в НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички