Антонио Форчоне: 3 китари и тройно повече смях в Sofia Live Club


Антонио Форчоне: 3 китари и тройно повече смях в Sofia Live Club

2315

От всички свои таланти, мултифункционалният артист Антонио Форчоне пропусна снощи да демонстрира пред българската публика само един - на сцената в Sofia Live Club не бе създадена скулптура (вярвате или не, за това е получил първата си диплома).

Италианецът обаче се раздаде щедро във всяко друго отношение - в изпълнението му освен главозамайваща китарна виртуозност имаше предостатъчно хумор, стопроцентов контакт със публиката, която непрекъснато беше приканвана да участва както пожелае (стига да не припява на "Били Джийн", разбира се) в импровизациите на композитора-мим-китарист-перкусионист-уличен музикант Форчоне.
 
Самото негово свирене беше не по-малко мултифункционално - италианецът успяваше да заеме едновременно всички необходими длъжности в една група - свиреше сола, импровизации, бийтове и баси едновременно. А понякога, за да стане още по-интересно, имитираше и вокал със същия този стандартен комплект от десет пръста, който всички имаме, но не всички умеем да използваме така добре.

Между дългите си и оплетени като италианска семейна история композиции, Форчоне разказваше по някой виц, или се заяждаше с един от мониторите зад гърба си, който не преставаше да диша, според думите на китариста, като гигантско животно, което щяло да скочи и да го изяде. Малко преди края на шоуто, дишането чувствително заглъхна, но не тъй като не изчезна напълно, само даде пореден повод за смях.
 
Между историите, с които придружаваше всяка от пиесите си, Форчоне разказа и за благотворителен концерт в Лондон, на който едно от децата слушатели кръстило съвсем нова композиция "Stay Forever". Това викахме и ние след края на биса.

По този начин - крайно артистично, започна поредното издание на фестивала ДжаZZ Плюс.
 
Впрочем тази вечер Антонио Форчоне отново ще е в Sofia Live Club - този път с бразилския перкусионист Адриано Аделале, а в някои от следващите два дни можете да го гледате във варненския клуб "Алиби" и в Бургаския куклен театър (бог знае какви ще ги върши там...)

Снимки на Боян Христов от събитието - в секцията "Галерии". 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички