Вампирски пънк и рокабили от Суон Брайд на Аларма Пънк Джаз


Вампирски пънк и рокабили от Суон Брайд на Аларма Пънк Джаз

4880

Снощният концерт на словашките рокабили веселяци Суон Брайд (Swan Bride)в столичния рок-бар "Фенс" може и да не беше твърде посетен, но със сигурност ще бъде чут и видян от още стотици.

Освен че беше предаван на живо по програма "Христо Ботев", подобно на всички свои предшественици от серията "Аларма Пънк Джаз", концертът ще бъде включен и в документалния филм за турнето на групата, филм, в който неволни участници станахме и ние.

А какво чухме снощи, между кабелите, камерите, брошките и целия технически хаос, който съпътства едно голямо и добро начинание като "Аларма Пънк Джаз"?

Шеметен рок-ен-рол, вампирски пънк в стил Ник Кейв (Nick Cave), два новаторски кавъра на любими парчета, високоскоростни клавишни импровизации, бесни китарни сола и забавни текстове.. Всичко това - нахвърляно точно и силно върху ритъм секция, еднакво подходяща за танци и революции.

Както често се случва с рок групите, словаците звучаха доста различно на живо - по-шумно и по-минималистично, от колкото на запис, но надали някой е останал разочарован от липсата на този или онзи усложнен момент от някое парче.

Вместо съсредоточен и спокоен звук на живо Суон Брайд ни предложиха силното си и заразително сценично присъствие и някаква автентична рок лудост, която, надяваме се, е останала запечатана за вечността и на записите и видеата от тази нощ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички