Явният талант на Хидън Оркестра закри фестивала ДжаZZ Плюс 2011


Явният талант на Хидън Оркестра закри фестивала ДжаZZ Плюс 2011

1357

От Хидън Оркестра (Hidden Orchestra) не съм очаквала друго, освен да бъдат най-якия гиг от и без това сериозната подборка на фестивалa Джаzz Плюс 2011 и неговите нощни разходки из експериментите.

Както често се случва с късметлии като мен обаче, високите ми очаквания се оказаха мноооого под реалното ниво на бандата. Някъде след второто парче вече се молех концертът на гостите в Sofia Live Club снощи да продължи вечно.

А днес изглежда, че движенията ми все още са направлявани от епичните музикални битки между двамата барабанисти, неслучайно изкарани най-отпред като истински фронтмени на шотландската формация.

Бившият Джо Атчисън квартет, както се е наричала някога, демонстрира перфекетн микс от семпли и живо свирене, след като Досю Амуджев бе подгрял партито с неговите си Groovy Sessions.

Джо, освен басист, е и едноличният композитор на цялата тази брейкбийт симфония, разкъсвана от северни ветрове, виещи саксофони, елфически трели на цигулка и кавал и дори - как ли става тоя номер с цели два дръмсета? нежни сола на барабани. Саундът беше толкова плътен, а хармониите - точни и чисти, че почти възвърна вярата ни в надмощието на човешкия разум над всичко, което се съдържа в тъмната пропаст на емоциите и инстинктите...

Само за да ни метне в същата пропаст секунди по-късно.

На почти пълното блаженство попречиха само две неща - столовете, на които голяма част от публиката трябваше да седи, въпреки приканващия ритъм на всяко от парчетата от дебютния албум "Night Walks", и липсата на втори, трети, четвърти и повече бисове, които да ни задържат по-дълго сред съвършено зелените пейзажи на Шотландия.

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички