N.O.H.A. на макс! Любовта на ситни капки в Sofia Live Club снощи


N.O.H.A. на макс! Любовта на ситни капки в Sofia Live Club снощи

9877

Sofia Live Club имаше огромното удоволствие да представи снощи формацията N.O.H.A.(Noise Of Human Art), гостуваща за 3 път в България - отново по покана на Teren Music.

Въпреки огромната концертна конкуренция в столицата ни тази вечер, клубът се e напълнил не на макс, а и отгоре. Съвсем основателно, тъй като интернационалната банда с променлив състав, ситуирана в Германия над 10 години, представи новия си албум "Die. In. The. Process".

Докато заведението продължава да се пълни с хора, караоке барманите едвам да смогват на неутолимата жажда. Музикалното оформление е осигурявано от Деси от Фючър Шок (Phuture Shock), но не с гласа й, а с нежните и малки ръчички, които спокойно връткат копчетата на диджейския пулт, изливайки свежи фънки ритми в залата пред нея. Като неин голям фен от много години насам (а и тайничко влюбен), аз си седя кротко до нея. Отпивам червено вино от мини бутилчицата, тъй като чашите отдавна са свършили. Всички  чаками да дойде време за основното меню.

Няма нужда да обяснявам, че залата изпадна в небивал възторг, когато N.O.H.A. се качиха на сцената. Въпреки голямата умора на гостите от полети и саундчекове от по 4-5 часа, Минерва Перес и компания не просто изнесоха концерт - те впетоха себе си и публиката в неспиран танц на звуци, лирика и светлина. Групата определено се чувстваше като у дома си, затова и представи шоуто си огромен кеф, личащо по сияещите  лица на музикантите.

Освен новия им хита "Die In The Process", който сериозно ни разкърши, бе изпята и невероятно нежната балада "Cuerpo Y Alma", на която много ръце се сключиха и любовта на хората един към друг излетя под формата на ситни капчици, образувайки вълшебна пара над главите им. Нямаше как да минем без хитове като "Tu Café", "Balkan Hot Step" и моя личен фоворит - мелодията "Dive In Your Life". Но специално внимание трябва да се обърне на "Chiller Killer"- нов трак от албума им, леко мрачно парче, където MC Чеви обяснява сериозно някои неща от живота. Много готино бе, че най-добрият бийтбоксър на България - спечелилият първи места къде ли не в Западна Европа - Скилър (Skiller), участаваше в парчето, импровизирайки с пълно гърло и безкраен талант. А публиката направо свършваше от удоволствие в това време. Нашият човек се включи още няколко пъти по края на изявата, доказвайки своето майсторство и заслужавайки многобройни овации на публиката, а и тези на гостите.

Въпреки че трябва концертът да е свършил вече, публиката просто не пуска интернационалната банда да си ходи. Групата е толкова възхитена от този факт, че бисовете се редят един след друг, създавайки още един концерт. Като бонус. Най-якото става, когато фронтдемата Минерва и Скилър се хващат на нещо като бийтбокс надпревара, а Чеви се включва внезапно. Какво да ви кажа...ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... напрао чуйек-смятай!:)

Да не говоря, че Минерва по едно време ме дръпна на сцената, ей тъй - да си попеем малко заедно, карайки публиката (специално мъжката част) да ми завиди за близостта с такава талантлива и истинска (отвсякъде) жена до мен. А аз съм повече от почервенял в този момент - мисля си, че днес вероятно няма да се къпя...

Енергичната смесица от дръм-ен-бейс, огнено фламенко хип-хоп, брейкбийт и джаз, препипани през ръкавиците на електрониката,  в крайна сметка ме остави полуглух с дясното ухо, настръхнали косми по тялото и сияещо лице и сърце в края на концерта.

Благодаря много, N.O.H.A., надявам се пак да се видим и чуем.

Целувки, Минерва (да се престраша и аз най-накрая)!

Снимки на влюбения автор - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички