Ембиънт психария от Камбоджа


Ембиънт психария от Камбоджа

4997

Сафи Вонг е поредното интригуващо име в афиша на "Аларма Пънк Джаз".

Гостът от камбоджански произход ще се изяви в "Арт Хостел"-а (улица "Ангел Кънчев" 21а) от 21 часа довечера.

Концертът е част от серията "Звуково изобразяване на града" на "Аларма" (и като отскок за петия пълнометражен "Аларма Пънк Джаз Фест" (www.myspace.com/alarmapunkjazzfest), който ще се проведе от 18 до 22 април. Ефирът започва, както си му е редът, точно в 21.30 ч, като първи ще се представят Zev Died Orchestra.

Това е български ембиънт/нойз/drone проект, съставен от членове на gokkun, mytrip и wayab. Формацията се събира за последен път през 2009 и концертът ѝ навръх Деня на космонавтиката - 12 април, ще бъде първата ѝ изява от почти две години насам. ZDO е създаден както спонтанно, така и в резултат от многобройни колаборации на живо. Изпълненията на музикантите са напълно импровизирани - всеки път създават нова атмосфера и внушения, източник на които са field recordings, хардуерни и софтуерни манипулации.

След тях следва соловата презентация на френския ембиънт- и визуален артист от камбоджански произход Сафи Вонг, създаващ музиката си под името Lafidki (www.myspace.com/lafidki ). В музиката си той използва целия набор от средства и устройства, които пътуването с автобус позволява, но минималистичните моменти в творчеството му са продукт по-скоро на задълбочени познания в областта ма фолклора на Югоизточна Азия, а не толкова на вездесъщата Компактност, позволяваща ни да пътуваме по-бързо и лесно по широкия свят.

На концерта довечера ще се раздават програми за петия пълнометражен фестивал "Аларма Пънк Джаз", който се открива на 18 април от 21.30 ч. в Първо студио на "Драган Цанков" 4.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички